Kepek Nasıl Geçer – Kepek İçin Maske Tarifi

Kepek Nasıl Geçer ; Kepek İçin Maske

Geçtiğimiz günlerde başlattığımız ‘uzmanından doğal ev yapımı maske tarifleri ‘ serisinin yeni yazısı ile yine yeniden buradayız. Geçtiğimiz hafta Ev yapımı saç maskesi ‘nden söz etmiştik. Bu hafta ise kepek nasıl gider / kepek nasıl geçer gibi sorunlarınızı çözecek bir maske tarifi ile geldik.

Nunchi sizler için yine harika bir çeviri yaptı. Kepek için olan bu ev yapımı maske tarifi gerek hazırlanışıyla olsun, gerekse uygulanışı ile olsun gerçekten basit bir tarif.

Kepekli saçlar ile mücadele ediyorsanız, mutlaka denemelisiniz. Şimdiye kadar paylaştığımız hiçbir maske tarifinden olumsuz bir geri dönüş almadık. Bu tarifi de aynı şekilde kullandıktan sonra oolumlu olumsuz geri dönüş yapmaktan çekinmeyin. Lafı daha fazla uzatmadan sizleri ev yapımı kepek nasıl geçer maskesi ve yazarı ile bırakıyorum.

Kepek Nasıl Geçer

Mevsimler değiştiğinde saç derimiz kuruyabilir, kaşınabilir ve pul pul olabilir. Şimdi anlatacağım bu kolay tarif ile tamamen doğal şekilde kepeklerinizden kurtulabilirsiniz.

Kepek için hindistancevizi yağı kullanmak, saç derinizi kurutup tahriş edebilen sert bileşikler ve sentetik kimyasallar içeren geleneksel kepek önleyici şampuanlara göre çok daha iyi bir alternatiftir.

Çinko Pirition, kepek önleyici şampuanların çoğunda birincil aktif bileşendir. Birçok insanın bu bileşiğe karşı tahriş reaksiyonu vardır.

Kömür Katranı, birçok geleneksel kepek önleyici şampuanlarda bulunan, bilinen bir kanserojendir.

Resorsinol, kepek önleyici şampuanlarda yaygın olan ve tahriş edici olan başka bir kimyasal bileşiktir.

Bu aktif bileşenlere ek olarak, geleneksel şampuanlar; köpürtücü maddeler, parfümler ve boyalar şeklinde başka zararlı bileşikleri de içerir.

Kepeğiniz için doğal bir tarif arıyorsanız doğru yerdesiniz!

Kepek Neden Olur

Kepek Nasıl Geçer

Kepek kaynağı tam olarak bilinmemekle birlikte, genellikle malassezia veya pityrosporum adı verilen bir mantarla ilişkilendirilir. Bu mantar normalde kafa derisinde sorun yaratmadan bulunur. Ancak stres, kötü beslenme veya hormon dengesizlikleri nedeniyle aşırı büyüyebilir.

Bakteri ve mantar oluşumu; kaşıntıya, tahrişe ve dökülmeye neden olur. Aşırı durumlarda, pullanmaya bir miktar kanama bile eşlik edebilir.

Diyet yapmak kepeğin önlenmesinde önemli bir rol oynar. Çünkü kepeğe neden olabilen farklı mantar ve maya türleri, şeker ve nişastalardan beslenir.

Kepek sorunu yaşıyorsanız; şeker, rafine karbonhidrat ve alkol alımını azaltabilirsiniz. Bunların yerine bol miktarda besleyici yiyecekler almaya odaklanabilirsiniz. Bunu sadece bir önlem olarak değil, tedavi olarak düşünün.

Kepek İçin Maske Tarifi

MALZEMELER

  • 2 Yemek kaşığı organik rafine olmayan Hindistancevizi yağı
  • 5 Damla çay ağacı esansiyel yağı

KEPEK GİDERİCİ SAÇ MASKESİ YAPILIŞI

Kepek Nasıl Geçer

  1. Hem hindistancevizi yağını hem de organik çay ağacı yağını iyice karıştırın.
  2. Saç derinize uygulayın ve nazikçe masaj yapın.
  3. Saçınızda en az 20 dakika bekletin. 1 gece bekletirseniz daha iyi olur.
  4. Yıkarken hindistancevizi yağını çıkarmak için iki kez şampuanlamanız gerekebilir.
  5. Pullar kaybolana kadar haftada bir tekrarlayın.
  6. Ekstra etki için saç derinizi elma sirkesi ile yıkayabilirsiniz.

Kepeğe Ne iyi Gelir

Kepek Nasıl Geçer

Jaze Notu;

Saç kepeği nasıl geçer , saç kepeği maskesi konulu bu yayının sonuna geldik. Yazar, kepeğin nasıl oluştuğundan tutun da şampuanlar içinde buna neden olan maddelere kadar detaylıca Kepek konusuna değinmiş. Benim eklemek istediğim hiçbir şey yok. 

Bu konularda daha fazla yayın görmek istiyorsanız lütfen yorum yapın. İstek ve önerileriniz doğrultusunda blogda rotamızı belirliyoruz. Bu harika çeviri için Nunchi’ye bir kez daha teşekkür ederim.

Daha önce tarifini vermiş olduğum yüz yıkama jel tarifim için buraya tıklayın. Her yayının sonunda bu tarifimin linkini bırakıyorum ama ne yapayım, tarif o kadar güzel ki herkes kullansın istiyorum. Sizlerde kullanın mutlaka 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir