Doa Hibrit Güneş Kremi Yorumu – Anlatıldığı Kadar İyi Mi?

Sıcak mı sıcak bir yaz gününden herkese merhaba! Bugün Doa Hibrit 50 faktör güneş kremi yorumumu paylaşacağım sizlerle. Doa son zamanlarda özellikle twitter’dan sık sık duyduğum ancak daha önce denemediğim bir markaydı. Büyük bir indirim kampanyası başlattıklarını duyunca özellikle çok övülen ürünlerini alıp, deneyimlemek istedim.

Ortalama 1 aydır düzenli olarak kullandığım ürünleri sıra ile yorumlayacağım. Sıraya malum yaz ayında olmamız ve birçoğunuzun güneş kremi arayışında olduğunu bildiğimden Doa Güneş Kremi ile başlamak istedim. Hadi başlayalım;

Jazetel’de Yer Alan Tüm Ürün İncelemeleri için Buraya Tıklayın.

Doa Hibrit Güneş Kremi

doa güneş kremi yorumu

Doa güneş kremi yorumuma geçmeden önce markanın bu güneş kremi için vaadettiklerine bir bakalım;

  1. Ciltte dengeli dağılım
  2. Cilde çabuk emilen
  3. Yüksek güneş koruması 
  4. Hyaluronic acid ve vitaminler ile cildin nemlenmesi
  5. Niacinamide ile leke oluşumunun önlenmesi
  6. Hafif formülü sayesinde mat bir görünüm kazandırmak, parlamayı azaltmak

Evet evet markanın vaadleri bir hayli fazla. Gerçi aslına bakarsanız  Güncel fiyatı 85TL olan bir güneş kremi için vaadleri fazla yoksa her güneş kreminde olması gereken özellikler bunlar. Her neyse konuyu dağıtmadan asıl konuya geçelim. Doa Kozmetik bu vaadlerin ne kadarını karşılıyor? Aynı sıralama ile bir bir deneyimlerimi paylaşacağım;

doa kozmetik güneş kremi yorumu

Ciltte dengeli dağılım vaadini sonuna kadar karşılıyor. Kremin çok hafif yağlı bi formu var. Kremi cilde dağıtırken problem yaşamıyorsunuz. Yukarıda paylaştığım görseli elime kremi sürer sürmez çekmiştim. Görselden de anlayacağınız üzere krem çabuk dağılıyor, beyazlık bırakmıyor.

Doa Güneş Kremi İncelemesi

Cilde çabuk emilen vaadini de %60 karşılıyor. Neden %60 diye soracak olursanız ise hemen yanıtlayayım; Krem evet hızlıca dağılıyor ve kısmen emiliyor ancak gün boyu cildinizde kremin varlığını hissediyorsunuz. Yani demem o ki tamamen emilmiyor. Bi sebamed güneş kremi kadar ciltte ağırlık yapmıyor. Ancak dediğim gibi o varlığı hissediyorsunuz. Eliniz her yüzünüze temas ettiğinde biraz nemli biraz yağlı bir tene temas ediyorsunuz.

doa güneş kremi yorumu

Bundan öte cilde hafif bi parlaklık veriyor. Bu parlaklık özellikle yağlı ciltlileri mutsuz edebilir. Zira cilt zaten yağlı ve parlak görünürken bunun üzerine ekstra parlaklık bırakacak bir ürün sürüp de daha fazla parlamak sizi rahatsız edebilir. Parlaklık ve yağlı görünüm için yukarıda ki görseli inceleyebilirsiniz. Özellikle ilk 15 dakika ciddi bi parlaklık veriyor cilde. Ardından ise hafifliyor bu parlaklık. Ancak kremin koruma süresinin 2 saat olduğunu düşünürsek bu parlaklık durumu beni memnun etmedi.

  • Jaze çok ciddi bir seviyede mi bu parlaklık?

Diye soracak olursanız söylediklerimi tekrarlayacağım; 15 dakika rahatsız edecek düzeyde sonrasında ise hafif bir şekilde yağlı/parlak duruyor cilt. Kuru cilltler bu durumdan rahatsız olmayabilir. Ancak dediğim gibi bu durum yağlı ciltleri rahatsız edebilir.

Doa Hibrit Güneş Kremi

Markanın Yüksek güneş koruması vaadi ‘ne geldiğimizde ise yine pek olumlu konuşamayacağım. Zira kremin koruma süresi en fazla 2 saat.  Sık sık yenilemeniz gereken bir krem. Yenilemeyi unutursanız yanarsınız. Tıpkı benim gibi.

Burada ayrıca şöyle bi parantez de açayım, güneş kremini kullandıktan sonra direkt bir şekilde saatlerce güneş ışınlarına maruz kalmadım, kremin koruyuculuğunu azaltacak aktivitelerde bulunmadım. Denize havuza girmedim ya da her neyse. Böyle durumlarda güneş kremimi zaten sıksık yeniliyorum. 

Daha önce kullandığım hiçbir güneş kreminde bunu yaşamamıştım. Her biri yüzümü en az bi 5-6 saat korumuştu. Örneğin daha önce incelemesini yazmış olduğum The Purest Güneş Kremi 8 saat koruma sağlamakta. Yani bu şekilde düşündüğümüzde aslında Doa Kozmetik Güneş Kremi o kadar da uygun fiyatlı değil.

The Purest güneş kremini günde 2-3 kez yenilerken Doa güneş kremini en az 8 kere yenilemeniz gerekecek. Gramajların aynı olduğunu düşünürsek ve bu şekilde hesap edersek Doa Güneş kremi aslında çok daha pahalı görünüyor. Yani demem o ki güneş kremi alırken amacınız hem kolaylık hem de  koruyuculuk ise Doa Güneş kremi çok da fiyat performans ürünü değil.

The Purest Güneş Kremi İncelemem için Buraya Tıklayın.

Doa Kozmetik Hibrit Güneş Kremi

Doa Hibrit Güneş Kremi Yorumu

Hyaluronic acid ve vitaminler ile cildin nemlenmesi vaadini ürün yerine getiriyor. Yukarıda da söylediğim gibi cildi gerçekten nemlendiriyor. Bundan dolayı da ürünü son zamanlarda yüzüm için değil ellerim için kullanıyorum.

Niacinamide ile leke oluşumunun önlenmesi vaadine geldiğimde ise bunu gözlemlemek için daha uzun bi süre kullanmak gerekir diye düşünüyorum. Ben böyle bi özelliğini görmedim hissetmedim. Ayrıca leke demişken şunu da söyleyeyim ürünün kapatıcılığı yok.

Mat bir görünüm kazandırmak, parlamayı azaltmak vaadini ise kesinlikle yerine getirmiyor. Özellikle parlaklık konusunda ki eleştirilerimi yukarıda yeterince dile getirdiğimden burada tekrarlamak istemiyorum.

Jazetel’de Yer Alan Tüm Ürün İncelemeleri için Buraya Tıklayın.

Doa Güneş Kremi Yorumu

Sonuç olarak yukarıda ki 3 başlık altında tamamen markanın vaadlerini ve bu vaadleri karşılayıp karşılamadığını eleştirdim. Şimdi ise genel bir yorumda bulunmak istiyorum.

doa güneş kremi yorumu

Öncelikle yüklediğim görüntülerden de farkedeceğiniz üzere, ürünümün ambalajı patlak ve akıtma yapıyor. Ambalaja zarar verecek herhangi sert bir harekette bulunmama rağmen ürün elime geçtikten çok kısa bir süre sonra bu hale geldi. Keza ambalaj konusunda sosyal medyada markaya yöneltilen farklı eleştiriler de gördüğüm için bunu rahatlıkla söylüyorum; Markanın ambalajlaması kesinlikle kaliteli değil!

Bu durum özellikle beni hem markaya hem de güneş kremine karşı irite etti. Tamam 85 liraya güneş kremi satıyorsun, uyguna(!) da satıyorsun ama yani bi zahmet ambalajına biraz olsun özen de bitirene kadar kullanayım. Yarısını ben kullanıyorum yarısını çöp, eee nerede kaldı bunun uygun fiyatlılığı?

Ambalaj konusunda ki eleştirilerim Doa Kozmetik Göz Altı Kremi İnceleme yazımda da devam edecek. Yani ambalaj konusunda ki rahatsızlığım yalnızca güneş kreminden ibaret değil…

Doa Hibrit Güneş Kremi

Öte yandan yukarıda da söylediğim gibi ürün 2 saat koruma sağlıyor. Ben ürünü ilk kullandığımda bu durumdan bi haber önce ki güneş kremlerim gibi kullanmıştım. Kaldı ki yukarıda da üzerinde durduğum gibi güneşte kalma sürem de o kadar fazla değildi çoğunlukla kapalı alandaydım. Ancak eve geçtiğimde yanan suratım ile karşılaştım. Yıllardır güneş kremi kullanıyorum ilk defa böyle bi durumla karşılaştım. Koruyuculuğunu kesinlikle sevmedim.

Eee Jaze uzmanlar uyarıyor 2 saat de 1 yenileyin güneş kreminizi diyor suç sen de diyeceksiniz de yıllardır güneş kremi kullanıyorum. Güneşe direkt bir şekilde maruz kalmadıkça havuza denize girmedikçe öyle sıksık yenileme gereği duymuyorum. Kaldı ki birçok marka ortalama 6-8 saat koruma vaadi sunuyor ve bunu yerine getiriyor.

Onca sene güneş kremi kullandım gün içerisinde de öyle 2 saatte 3 saatte 1 de yenilemedim ama yanmadım da. Ancak Doa kozmetik de dediğim gibi koruyuculuğunu sevmedim. Bu durum normal gelmedi. Ha yüzüme nemlendirici sürmüşüm ha da Doa güneş kremi hissiyatı uynadırdı bende. Bu nedenle dediğim gibi Doa güneş kremini ellerim için kullanıyorum. Sık sık da yeniliyorum.

Jazetel’de Yer Alan Tüm Ürün İncelemeleri için Buraya Tıklayın.

Doa Güneş Kremi Gerçekten Ucuz Mu

doa kozmetik güneş kremi yorumu

Değil. Eğer kremi tüm detayları ile ele alırsanız kesinlikle uygun fiyatlı bir güneş kremi olmadığını anlayacaksınız. Ancak el için güneş kremi olarak düşünürseniz uygun fiyatlı olabileceğini söyleyebilirim.

Neden böyle düşündüğümü aslında yukarıda az çok söyledim ama tekrarlayayım. Ürünün koruyuculuğunu sevmedim. Güneş kreminden ziyade bir nemlendirici krem kullanıyormuşum hissiyatı uyandırdı bende. Ürün bi fiyat performans ürünü değil.

Jazetel’de Yer Alan Tüm Ürün İncelemeleri için Buraya Tıklayın.

Doa Kozmetik Güneş Kremi İçeriği

doa kozmetik güneş kremi yorumu

Marka sosyal medyada özellikle içeriğinin temiz olması ile öne çıkıyor. Ancak ben sizler için bir kez daha cosmilyden içerik analizi yaptırdım. Burada çok fazla yorum yapmadan direkt çıktıların ekran görüntülerini paylaşıyorum. Sizler bu konuda yorum yapabilirsiniz.

doa hibrit güneş kremi

doa kozmetik güneş kremi

güneş kremi ürün incelemesi

Doa Güneş Kremi Alınır Mı

Doa Hibrit Güneş Kremi

Yazımı sonlarına yaklaşırken şu soruya da yanıt vermek istedim. Evet Doa Hibrit Güneş Kremi alınır. Ancak bu güneş kremini aldığınızda sıksık yenilemeniz gerektiğini unutmamanız gerekiyor. Bu şekilde kullanırsanız, üründen memnun kalabilirsiniz.

Fakat yukarıda da birçok kez belirttiğim gibi yağlı ciltleri memnun edecek bir güneş kremi değil.

Son olarak şunu da söyleyeyim; Doa hibrit güneş kremi tekrar alacağım, çevreme önereceğim bir ürün değil.

Jazetel’de Yer Alan Tüm Ürün İncelemeleri için Buraya Tıklayın.

Doa Güneş Kremi Blog Yorumu

Evet, bir yazının daha sonuna geldik. Elimden geldiğince ürünün artılarını eksilerini dile getirmeye çalıştım. Doa Kozmetikten bu ürün ile birlikte, C vitamini serumu, Ginseng serumu ve göz altı kremi de sipariş etmiştim. Bu ürünlerin yorumlarını da ilerleyen günlerde sizlerle paylaşacağım.

Doa Güneş Kremi Kullananlar

doa kozmetik güneş kremi yorumu

Ürün kullandığınız bir ürünse sizlerde yorumlarınız aşağıda dile getirebilirsiniz. Yok kullanmadığınız bir ürün ise hem yazı hakkında ki yorumlarınızı hem de sorularınızı yine aşağıda yorum kısmında dile getirebilirsiniz. Tüm yorumları yanıtlayarak onaylıyorum.

Başka bir yazıda görüşmek üzere. Hoşça kalın sağlıcakla kalın ve hep Jazetel de kalın!

Jazetel’de Yer Alan Tüm Ürün İncelemeleri için Buraya Tıklayın.

Jaze

jaze
Takip Et !

jaze

İçinde bulunduğu evrende ait olduğu konumu aramaya çalışırken 'geleceğe farklı bi yatırım yapmalıyım' düşüncesiyle bir yandan da blog açmış biri işte... Hakkında yazılacak pek bir şey yok, Jaze sadece Jaze işte.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir