Yeni Nesil Vampir: Morbius Konusu ve Yorumu

Morbius Film Konusu ve Yorumu ; 

Merhabalar çok sevgili Jazetel okurları. Uzun bir aradan sonra sizlerleyim. Bugün sizlere geçen gün sinemaya gidip de ne izlesem diye iki saat düşündükten sonra Marvel‘ ın ve Coloumbia Pictures‘ ın çıkarttığı Morbius adlı filme gitmeye karar verdim. O zaman çok uzatmadan başlayalım.

Morbius Filmi Konusu

morbius

Biyokimyager Michael Morbius nadir görülen bir kan hastalığını tedavi etmeye çalışır. Ama yanlışlıkla kendine vampirism enfekte eder.

Daha Fazla Film İncelemesi için Buraya Tıklayın.

Film Yorumu

Geldik fasulyenin faydalarına: Öncellikle şunu demek isterim ki film Morosophist geçer not aldı.

Film birçok klasik aksiyon film gibi helikopterle Costa Rica ormanlarına giden bir doktorla başlıyor. İşte meşhur doktorumuzun adı Jared Leto‘ nun canlandırdığı Michael Morbius.

Marvel, Dc gibi yapımları takip eden kişiler zaten Jared Leto‘ yu Suicide Squad filmindeki Joker performansından tanır. Neyse bundan başka zaman bahsederiz.

Michael Morbius‘ un çok nadir görülen bir kan hastalığı var ve bunu tedavi etmek için çeşitli deneyler yapar. Bunu yaparken ki en önemli motivasyon kaynağı ise en yakın arkadaşı Doctor Who‘ dan tanıdığımız Matt Smith‘ in canlandırdığı Milo. O da aynı hastalığa sahiptir ve özellikle onun için bu hastalığa etik olduğu şüpheli bir takım çalışmalar yapar.

Filmin ilk on dakikası aşırı klasik gelmekle beraber -muhtemelen helikopter sahnesinden dolayı- güzeldi.

Filmin devamında Morbius ile çalışan başka bir doktor olan Adria Arjona‘ nın canlandırdığı Martine karakteri gelir ve Morbius‘ un etik olmayan çalışmalar yaptığını fark eder. Aşkından mi artık her neyse ona yardımcı olur ve Milo‘ nun parasal desteğiyle uluslararası sularda çalışmalar yapmaya başlarlar.

Fare deneylerinden insan deneylerine geçen Morbius‘ un ilk deneği kendisidir. Zaten başkası olsaydı filmin manası kalmazdı. Her neyse Morbius kendini yanlışlıkla vampire dönüştürmesin mi! Onun nasıl olduğunu bence filmi izleyip öğrenin.

Sonrasında kendini kontrol edememe sorunları yaşıyor ve bunu kontrol altına alana kadar çeşitli deneyler yapıyor. İşte bilim adamı olmanın faydaları. Açıkçası film aklımı biyokimyager olmam için aklımı çelmedi değil.

Tam buradan sonra film iyice hareketleniyor. İşin içine cinayetler, dedektifler, yeni vampirler giriyor. Yeni vampir demişken öyle bir an ortaya çıkmıyor merak etmeyin. Ama söylersem spoi olur o yüzden şşş.

Gelelim asıl tartışma  konusuna. Morbius iyi mi kötü mü? Yani Spiderman‘ in düşmanı olduğunu varsayarsak kötü ama onun açısından bakarsak iyi. Bana göre iyi gibi.

İkinci film çıkar mı sorusuna gelirsek. Öyle bir bırakmışlar ki bence çıkar ama beklenen hasılatı karşılamadı için çıkar mı bilmiyorum. Umarım çıkar çünkü Jared Leto.

Zaman ayırdığınız için teşekkürler. Bir dahakine görüşmek üzere.

 Sağlıcakla Kalın

-Morosophist

Daha Fazla Film İncelemesi için Buraya Tıklayın.

Morosophist

Morosophist

Merhaba, ben Morosophist. 19 yaşımdayım. Genel olarak dizi ve film yorumlarımla tanınıyorum. Bunun yanında ürün yorumlarım ve çevirilerim de blogta bulunmaktadır. İstek, öneri ve sorularınız için twitterdan bana ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir