The Eighth day of a Week Konusu ve Yorumu

Güzel bir günden hepinize Güntünaydın! Bugün Asya Çin film listelerini aradım taradım son zamanlarda oldukça dikkat çeken bir film buldum hem kendim hem de sizler için : The Eighth day of a Week

Film aslında 2017 yılı yapımı olmasına rağmen şu son zamanlarda ismi duyulmaya başladı. Filmin aslında en dikkat çeken yanı içerisinde bir amaç uğruna zayıflamaya çalışan bir genç kızın olması.

Korona sağ olsun evlerimize tıkanıp, kendimizi yemeğe vurduğumuz için birçoğumuz oldukça fazla kilo aldı. Bu kilo alanların bir kısmı benim gibi mutlu olsa da diğer bir kısmı bu durumdan oldukça rahatsız. Sonuç olarak demem o ki filmin şu koronalı karantina döneminde bir patlama yaşamasının bir nedeni de bu.

Ders çalışmak olsun, kilo almak yahut vermek olsun, bu gibi işler için motivasyon gerçekten şart. Bu nedenle bu gibi filmlerin zararlarının yanı sıra motive olma konusunda yararı da olduğunu düşünüyorum.

Bugün lafı çok uzatmayıp hemen konuya geçeceğim hadi bakalım:

The Eighth day of a Week Konusu

The Eighth day of a Week

  • Ülke: Çin
  • Tür: Dram Fantastik
  • Yayın tarihi: 28 Kasım 2017
  • Süre: 1 sa. 38 dak.

Film okulunda psikolojik zorbalık gören liseli bir genç kızı (Jiang Wu) konu alıyor. Jiang Wu oldukça kilolu olmasının yanı sıra bir hayli de tembel bir öğrenci.

Jiang Wu bir gün yine okulda yaşadığı birtakım sorunların ardından göz yaşları ile ev yoluna düşmüşken yaşlı bir teyze ile karşılaşır. Bu teyze O’na her şeyin güzel olacağını söyler ve yolundan çekilir. Jiang Wu sabah uyandığında masasında bir bilezik görür. Bileziği Wu’ya gönderen yolda karşılaştığı teyzedir.

Bu bilezik normal bir bilezik değil; üzerindeki taşa dokununca kimsenin olmadığı farklı bir boyuta geçiyorsunuz. Jiang Wu bileziğin bu amacını anladığında ise olaylar peşi sıra gelmeye başlar.

Jiang Wu bu bilezik sayesinde sevdiği oğlan ile notlar aracılığı ile konuşur, yine bu bilezik sayesinde sınav sorularını çalarak okul birincisi olur ve yine yine yine… Olaylar böyle uzayıp gidiyor.

Sonuç olarak filmin konusu hemen hemen bu şekildeydi.

Eee Jaze zayıflama bunun neresinde? 

Diye sizler sormadan ben cevaplayayım. Finalinde 🙂 Gelin sorunun cevabına yorum kısmında detaylıca değinelim:

Film Yorumu

Bunu içime içime kıkırdaya kıkırdaya yazıyorum: Yok sevdiği adam için zayıfladı, yok kilolu kız aşık olunca zayıfladı, yok bu, yok şu başlıklı bu film için yapılan Çin Kliplerinden dolayı filmi izleyecekseniz eğer, bence hiç izlemeyin. Neden mi? Bu kısma film hakkındaki yorumlarımı dile getirdikten sonra değineceğim.

Öncelikle film hakkındaki genel yorumlarımdan bahsetmek istiyorum:

Arkadaşlar ben bu filmi hiç sevmedim. Öyle böyle değil gerçekten hiç sevmedim. Hatta şöyle söyleyeyim, filmi gerçekten sevmedim.

Sırf filme başladığım için filmi bitirdim. İleriye sara sara filmin sonuna geldiğimde ise koca bir fiyaskoyla karşılaştım.

Film bitmemiş?

Yani bence bitmiş olamaz. Hatta bence bu bir film değil dizi, ve bizler şuan ikinci üçüncü bölümlerini bekliyoruz.

Yani böyle bir film finali için daha başka ne denilebilir ki?

Film kesinlikle bir sonuca bağlanmadı. Filmin sonunda hatta şoka uğradım ‘ee ne oldu şimdi bunlar çocukla kavuştular mı kavuşmadılar mı?’ yok yani bu sorunun asla bir cevabı yok. En azından bi 6 -7 sene sonrasını gösterselerdi de ne olup bittiğini anlasaydık dedirtti film. Ki Kore dizilerinde en sevmediğim şeydir bu zaman atlamaları.

Filmin sonu tek kelimeyle fiyaskoydu. Kötü film sonlarına karşı hassassanız eğer, hiç bulaşmayın derim.

The Eighth day of a Week

Tüm bunların dışında kızın oğlan ile notlar aracılığı ile konuşması, sınavları boyut atlaya atlaya yapması beni güldüren detaylardı. Hoştu.

Kızın zayıflama olayı ise bir anda oluverdi. Neden ne için bir anda buna karar verdiğini bende anlamadım. Zira kişilik bakımından böyle karar alacak bir karakter gibi durmuyordu. Abur cubura oldukça bağımlıydı.

Yani en azından filmin başında bi zayıflama isteği vs. belirtseydi bize de inandırıcı gelebilirdi. Üstelik kızın zayıf hali diye filme soktukları kız neredeyse 40 kilo cılız bir kızdı. Yani başka kız mı bulamadılar anlamadım ki. O kadar kısa bir sürede yarı yarıya düşmek pek de inandırıcı gelmedi.

Hadi tüm bunları geçtim, daha benzer bir kız bulamadılar mı cidden?

En azından yuvarlak suratlı birini getirselerdi biraz daha inandırıcı olabilirdi diye düşünüyorum.

The Eighth day of a Week

Son olarak film için değil de izlemeyi düşünenlere yönelik söyleyeceklerim; Film için yapılan kliplere aldanmayın. Filmde öyle büyük bir aşk romantizm yok. Kızın oğlana ne zaman nasıl aşık olduğunu bile anlamıyorsunuz. Keza arkadaşlık vs de yok.

İniş çıkışları çok fazla olmayan düz bir filmdi. Çok çok çok çok büyük bir boş vakitte izlenecek türden bir filmdi.

The Eighth day of a Week movie

Film hakkında hemen hemen söyleyeceklerim bunlardı. Öyle çok sevdiğim bir film olmadı ne yazık ki, sizler filmi izlediyseniz eğer, yorumlarınızı merak ediyorum. Mutlaka yorum kısmında belirtin.

The Eighth day of a Week Oyuncuları

The Eighth day of a Week

  • Wang Yi Miao

Kilolu  kadın karakteri Miao canlandırıyordu.

  • Li Hao

Oğlan karakteri Hao canlandırıyor.

  • Bu Guan Jin

Son olarak kızın zayıflamış halini Guan Jin canlandırıyordu. Kadroda bana oyunculuğu geçmeyen tek oyuncuydu. Oyuncu bir liseliyi canlandıramayacak kadar olgun görünüyordu.

The Eighth day of a Week İzle

Filmi Youtube’dan ‘The Eighth day of a Week Türkçe altyazılı izle‘ diye aratarak 480p kalite ile izleyebilirsiniz. Diğer Asya dizi film çevirileri yapan sitelerde de filme ulaşabilirsiniz.

Fragman

Daha Fazla Film İncelemesi için Tıklayın

Eveet, yazının sonuna geldik. Film hakkında söyleyeceklerim bu kadardı. Son olarak filme olan puanımı yazarak yazıyı sonlandırmak istiyorum.

JZTP (Jaze zevk ve tespit puanı) : 2/10

Sağlıcakla kalın, mutlu kalın hep Jazetel’de kalın!

-Jaze

jaze
Takip Et !

jaze

İçinde bulunduğu evrende ait olduğu konumu aramaya çalışırken 'geleceğe farklı bi yatırım yapmalıyım' düşüncesiyle bir yandan da blog açmış biri işte... Hakkında yazılacak pek bir şey yok, Jaze sadece Jaze işte.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir