Who Made Me A Princess Webtoon Konusu ve İncelemesi

Herkese merhaba! Bu hafta isekai türünün efsanelerinden olan bir webnovel serisini  inceleyelim: Who Made Me A Princess Webtoon Konusu ve İncelemesi – Yorumu

Who Made Me A Princess Konusu

  • Yazar: Plutus (Novel)
  • Çizer: Spoon
  • Tür: Komedi, fantastik, romantizm.
  • Durum: Devam ediyor.
  • Bölüm: 101+

Okumak isterseniz TappyToon’dan okuyabilirsiniz.

Fantastik romantizm romanı “Sevimli Prenses” kitabını okuyan karakter (MC) bir sabah uyandığında kendini romanın yan karakteri Athanasia’nın bebek bedenine reenkarne olmuş halde bulur. Athanasia, romanda imparator babası tarafından hiç sevgi görmemiştir. Babasının asıl değer verdiği kız -romanın sevimli prensesi-  Prenses  Jennette’i zehirlemekle suçlanarak kendi babası tarafından ölüm cezasına mahkum edilmiştir. Athanasia yeni hayatında ölümden kaçmak için planlar yapmaya başlar;

  • Plan A: Kötü şöhretli imparator tarafından fark edilmeden olabildiğince sessizce yaşamak,
  • Plan B: Saraydan kaçmak için yeterli parayı toplamak,
  • C planı ise… Tatlı dille babasının donmuş kalbini eritmek!

Webtoon Hikayesi

Hikaye: 4/5 diyorum. Klişe bir konu bizi nerelere sürüklüyor görmelisiniz. Başlarda çokça kalbimizi eritse de Athy geleceğini değiştirecek adımlar attıkça ve karakterlerin neyi neden yaptığını fark ettikçe hikayenin içine daha çok çekileceksiniz. Başta sadece baba-kız sevgisinin gelişmesini, ikilinin yavaş yavaş gelişen karakterlerlerini görüyoruz ama sonradan diğer karakterler de hikayeyi etkilemeye başlayınca işler karmakarışık bir hal alıyor.

Karmakarışık hali bazen üzecek bazen sinirlendirecek ama okumaya devam etmeye değer mi? KESİNLİKLE EVET! Çünkü unutmayın ki her gecenin ardından mutlaka güneş doğar. Arkanıza yaslanın ve Athy ile Lucasın zekasına güvenin!

Who Made Me A Princess

Görsellik: 100/5

Tam bir görsel şölen desem yeridir. Spoon, çay saatlerinde Athy’e sunulan tatlılardan tutun yan karakterin evinin bahçesine kadar her şeyin detayı o kadar güzel ve özenli çizmiş ki canınız oaraya gitmek ya da oradaki tatlılardan tatmak isteyebilir. Jennette de dahil kahramanların sevimliliği de Anastacius da dahil kahramanların göz alıcı duruyor olmaları da inkar edilemez bir gerçek! Karakterler gözleri, saçları, kıyafetleri kısacası her şeyleriyle büyüleyiciler.

Who Made Me A Princess Karakterleri

Karakterler: 5/5 diyebilirim, görsel olarak harikalar ve karakter gelişimleri şa-ha-ne! Ölen karakteri de villain karakteri de insana kendisini sevdirtebiliyor. Yavaş yavaş gelişen sevgi bağları, gelişmelerini okumak büyük bir zevk. Görsel anlamda herkes çok güzel ve göz alıcı.

Zaman içinde karakterlerin yaşadığı trajediler resmedildikçe onlarla daha iyi empati kurabilecek düzeye geleceğinize eminim. İçimizi ısıtacak sıcak gidişat, Athy’nin minik yaramazlıklarıyla başlayan hikaye karakterlerin seçimleriyle öyle yerlere gelecek ki çok şaşıracaksınız.

Athanasia de Alger Obelia

Who Made Me A Princess konusu

Who Made Me a Princess webtoon unun sevimli ve zeki ana karakteri, minik prenses Athy’miz. Nasıl büyüdüğüne şahit olmak inanılmaz keyifli. Önceki hayatında okuduğu “Sevimli Prenses” novelinin içinde olduğunu anladıktan sonra hayatta kalmak için planlar ve taktikler geliştirmeye başlamıştır. Başta Claude’a olan davranışları hayatta kalmak için olsa da büyüdükçe ona gerçekten büyük bir sevgi beslediğini görüyoruz. Küçüklüğünde tam bir çikolata canavarıyken de, saraydan kaçma ihtimaline karşı altınları saklayıp dururken de o kadar tatlı ki. Öyle anlar olacak ki ona kocaman sarılmak isteyeceksiniz, tıpkı Diana’nın istediği gibi.

Jennette Margarita

Sevimli Prenses kitabının baş kahramanı, sevimli ve saf karakter. Bu saflığı yüzünden manipüle edilmeye çok açık biri olduğunu düşünüyorum şahsen. Romanda meleksi tavırları ve güneş gibi bir mizacı oluşu sebebiyle acımasız hükümdar Claude de Alger Obelia’nın buz gibi kalbini eriten, sevilen bir prensesti. Kendisi güya meleksi ve nazik ama başkalarının ne hissedeceğini düşünmeden, kendi isteklerine birinci öncelik veren bencil biri.

Chimera olduğundan etrafındaki kara büyü diğer insanların onu sevmesini sağlıyor.Umarım istemeden bile olsa tekrar birilerinin hayatını mahvetmez.

Claude de Alger Obelia

Who Made Me a Princess ana karakteri ve acımasız olarak tanımlanan imparator. Geldiği mevkiye abisini öldürerek ulaşmasına rağmen halk ona kurtarıcı gözüyle bakıyor. Peki ama neden? Bunu zamanla kendiniz göreceksiniz!

Biricik aşkı Diana’nın –Athy’nin annesi– ölümünden sonra kalbi katılaşmış biri. Diana o kadar güzel o kadar sevimli bir kadın ki, onun hakkında bir şeyler öğrendikçe öldüğü için Claude ile birlikte kahrolabilirsiniz. Katı kalbini romanda Jennette yumuşatsa da bu defa olaylar bu şekilde gelişmeyecektir!

Claude ilişkilere önem vermeyen, kimseye güvenmeyen yalnızca kendi gücüne dayanan biri olarak resmedilse de Athy ile arasında yavaş yavaş gelişen o baba-kız sevgisinin sizi büyüleyeceğine eminim. Athy’nin yaptığı küçücük sevimlilikler bile Claude için ne kadar önem taşıdığını, ona ne kadar değer verdiğine zamanla şahit olacaksınız. Nasıl trajediler sonucunda romanın geliştiğini görünce bir miktar üzülebilirsiniz. Küçüklüğündeki halini bir görseniz o kadar tatlı ve masum ki…

SPOILER!

Claude hafızasını kaybettiğinde bile Athy’i o kadar umursuyor ki tüm bu yoğun duygusallık beni öldürüyordu. Serinin Uyuyan Güzel’i olmak üzereyken uyanmasıyla webtoonun çok başka noktalara sürükleneceğine eminim. Peki muhteşem dönüşüne hazır mısınız? Şahsen ben görmek için can atıyorum.

Diana

Who Made Me A Princess

Güzeller güzeli dansçı Diana Claude’un kalbini çalan “O” kadın. Athy’i varlığını öğrendiğinden itibaren hep çok sevmiş olsa da onu doğurduktan sonra ölmüştür. Claude’un yerinde olsam ve böyle güzel kalpli böyle mükemmel birini kaybetsem ben de kahrolurdum doğrusu.

Diana’yı fazla göremesek de onun her zaman Claude ve biricik kızını çok sevdiğini biliyoruz. Athy de büyüdükçe tıpkı annesine benziyor. Bu sadece görünüş olarak değil, kişilik ve damak tadı olarak bile benziyor. Chapterların birinde Athy’nin bilmeden annesinin sevdiği çayı denemek istemesi, beğenmesinin ardından annesinin kurduğu “Ağzımda çiçekler açıyor sanki.” cümlesini kurmasından bunu anlayabiliriz.

Lucas

Female lead’e aşık bir karakter olmadan olur mu? Asla… Uzun saçlı hali kalbimi çalan bir karakter. Kara Kule’nin güçlü büyücüsü. Athanasia’nın taşan manasını başarılı bir şekilde stabilize ettikten sonra -bir yetişkin olmasına rağmen- güçlü büyüsüyle görünüşünü küçük bir çocuğa dönüştürerek  Ijekiel’in yerine veliaht prensesin resmi arkadaşı  olarak atandı.

Athy ile uğraşmayı seven acımasız ve huysuz biri olsa da ona en yakın olan ve ona çokça değer veren biridir.Hatta Lucas prensese öyle büyük değer veriyor ki son chapterlardan birinde Athanasia rüyasında kendisini ölmüş ve krallıkta büyük yangın çıkmış gördüğünü, bunun isyanlardan dolayı olabileceğini söylediğinde Lucas asıl nedenin Athy öldükten sonra kendisinin krallığı ateşe verecek öfkesinden dolayı olduğunu düşünüyordu.

Ijekiel Alpheus

Alpheus Hanedanı’nın oğlu Ijekiel Alpheus. “Sevimli prenses” kitabında baş roldeydi ve Jennette’nin her zaman yanında olan müstakbel eşiydi. Şu anki zamanda Lucas Athy’i büyüyle onun üstüne düşürdükten sonra ona “Bayan melek” demeye başlamıştır. Bana kalırsa Ijekiel, Athy’e iki zamanda da ilk görüşte vuruldu fakat babasının baskısı sebebiyle bunu belli edemiyor ve Jennette ile zorunluluktan birlikte kalıyor, tabii bunlar yalnızca benim tahminlerim.

Müstakbel eşinin aksine zeki, çok nazik, kibar ve anlayışlı biri. Lucas onu, o da Lucas’ı kıskanıyor. Çok nadir de olsa ikilinin çekişmelerini görüyoruz ve bu çekişmeler o kadar eğlenceli bir hal alıyor ki.

Ijekiel Athy’nin elini nazikçe öpüp gittikten sonra Lucas’ın kıskanıp “Ben de istesem böyle biri olabilirim.” mesajı vererek Athy’nin elini öptüğü paneli bilmeyen yoktur! Ijekiel, kendine göre bir cazibesi olan biri olsa da maalesef herkes Athy-Lucas’ı shipliyor. Harcanıyorsun burada Ijekiel.

Who Made Me A Princess

  • Genel Puanım: 4/5 diyebilirim. Uzun bir süre bizleri süründürerek çok fazla chapterda kalplerimizi parçaladığı için 1 puanı kırıyorum.

Sonuç olarak, konusu klişe görünse de sizi içine çeken, kalbinizde yer edinebilen bir webtoon. İtiraf etmek gerekirse webtoonu tam da bırakmak üzereydim. Sonrasında hikayede öyle bir rüzgar esti ki… Şu an buraya yazacak kadar büyük bir fanı oldum!

Evet, 101. Chapterı okur okumaz aniden bu yazıyı yazmaya koyuldum, bu yüzden de cuma değil cumartesi okuyorsunuz. Sizler de ne olursa olsun pes etmeyin,yılmayın ve okumaya devam edin! Güzel bölümler bizleri bekliyor.

Şiddetle tavsiye ediyorum!

-Daisy

 Daha Fazla Webtoon İncelemesi için Tıklayın.

2 thoughts on “Who Made Me A Princess Webtoon Konusu ve İncelemesi

  • 14/06/2021 tarihinde, saat 23:15
    Permalink

    Hikayenin içine düşesim geldi, KEŞKE BAŞIMA GELSE!.. Yine mükemmel anlattığın için; yineee içimde mükemmel bir etki yarattın .♡ Her seferinde nasıl başarıyorsun bilmiyorum ama her yazında, kendimi yazdığın şeyin içine atasım geliyor. Keşke bu anlattığın şeylerin içinde yaşasam :’))) Harikasın ♡

  • 20/11/2021 tarihinde, saat 22:10
    Permalink

    Nerden okuyabilirim

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir