Evde Rahatlıkla Yapabileceğiniz bir Noodle Ramen Tarifi : Türkanadıl

Evde Rahatlıkla Yapabileceğiniz bir Noodle Ramen Tarifi : Türkanadıl

Yıl 2009.

Facebook’un popülarite konusunda zirvede olduğu bir dönem.

Kore’yi tanımıyorum. Dünya haritasında öyle bir ülkenin varlığından da haberdar olduğumu düşünmüyorum, emin değilim.

Sonuç olarak Facebook’ta karşıma çıkan Kore dizi kesitleriyle, Kore denen ülkeyi tanımış ufak bir araştırmaya girişmiştim.

O dönemlerde dizi, diziyi bırakın çizgi film dahi izleyemeyen ben Boys over flovers denen dizi kesitinin altında ki etkileyici yorumlar ile ‘bi izleyeyim bakalım’ diyerek bu diziye başlamıştım.

Ancak daha birinci bölümünden kötü diyerek kapatıp ‘boş yorumlar’ diye düşünmüş, farklı kapılar aramaya başlamıştım.

Farmvill, SellFish, Mallworld, Stardoll, Metin2, Gta vb. oyunlara sarıp bu oyunlardan da sıkılınca ‘hadi bir diziye başlayayım’ diye düşünmüş yine dizi arayışına girmiştim. Sonuç olarak yine yeniden bir Kore Dizisi ile karşılaşmış son kez şansımı deneyeyim diyerek diziye başlamıştım.

Goong.

Bir tarihi dizi olmasının yanı sıra Kore’nin de eski dizilerindendi. Yine sıkılacağım düşüncesi beynimde dört dönerken diziye başlamış, koca diziyi bir hafta da bitirmiş ve ardından farklı bir Kore dizisine başlamıştım. Ve evet Kore serüvenim bu şekilde başlamıştı.

Ardı ardına izlediğim dizilerle Koreceyi neredeyse anlayabilecek derecede çözmüş, dizilerde sürekli gözümüze gözümüze soktukları rameni denemek istemiştim.

O dönemlerde noodle bulmak şimdiki gibi kolay değildi. Aksine çok zordu, hiçbir yerde yoktu çok isteyen yurt dışından sipariş ediyordu. Benim yurt dışından bir şey sipariş etme gibi bir durumum olmadığından bu makarnayı yiyemeyeceğimi anlamıştım.

Ancak  ancak ve ancak:

Yıl 2010, lisemin ilk yıllarında şans eseri Migrosta dolanırken noodle benzeri bir makarna görmüştüm. Başta bunun noodle olduğuna inanamasam da gerçekten de oydu.

Ürün bu; Çin eriştesi adıyla bir dönem satıştaydı şuan ne durumda bilemiyorum.

Çin Eriştesi
noodle tarifi

O gün gerçekten mutlu olmuştum ve heyecanla almıştım. ( yanlış hatırlamıyorsam 4 tl gibi bir ücreti  vardı )

Evdekiler Korelilerle ilgilendiğimi bildiklerinden bu makarnayı görünce pekte şaşırmamış ‘sen iyice Çinli oldun’ diyerek ufaktan bir dalga geçmişlerdi. Onlar dalga geçerken ben bu makarnayı nasıl yapacağımı düşünüyordum zira hiçbir fikrim yoktu, internette de şimdi ki gibi her evde yapılabilecek türden tariflerde yoktu…

türk usulü noodle
Koreantürkte tanışıp, Facebookta arkadaş olduğum Hollanda da yaşayan Kore fanı bir arkadaşıma durumumu anlatınca hiç üşenmeden aşama aşama bana güzelce bir tarif göndermiş, ben de o tarifi kendi zevkime, evdeki malzemelere göre şekillendirip muhteşem, gerçekten muhteşem bir tarif çıkarmıştım ortaya.

Bunu sadece ben değil evdeki herkes beğenmişti. 10 Yıl önce yaptığım o noodle’nin tadını hala unutamıyorum. O noodle evde kendi kendime uğraşıp ilk ve son yaptığım noodle’dı…

Daha sonra indomia markalı 3 dakika da hazırlanabilecek türden noodle’lar türemeye başlamıştı eh bende de üşengeçlik hastalığı peyda olunca ‘hazır sosları varken neden kendimi yorayım ki’ diye düşünerek uzunca bir süre bu tarifimden uzak kalmıştım.

Ama ne hikmetse geçen gün bu eski tarif aklıma düştü ve aniden Türkanadıl dediğim bu makarnayı canım çekti. Hazır yapıyorken aşama aşama fotoğraflarını çekip, bu tarifi sizlerle de paylaşmak istedim.

Tarifin hikayesi uzun o yüzden lafı daha fazla uzatmadan tarife geçiyorum;

Türkanadıl için Malzemeler

  • 1 Dal Yeşil Soğan
  • 1 Adet Biber (Tercihen Kırmızı)
  • 1 Soğanın Çeyreği
  • Taze Nane
  • Et Suyu
  • 1 Adet Kesme Şeker
  • 2 Paket Noodle (Ben indomia kullandım ama marka fark etmez Noodle – ramen olsun yeter)
  • 1 Yemek Kaşığı Salça
  • 1 Tatlı Kaşığı Susam
  • 1 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
  • 1 Tatlı Kaşığı Çörek Otu Yağı (Olmasa da olur ancak olsa daha güzel olur)

 

Ramen – Noodle Yapılışı;

Öncelikle elinizdeki sebzeleri doğramakla işe başlayın.

ramen tarifi

Görüntüde ki gibi kuru soğanları jülyen, kırmızı biberleri şeklini bozmadan incecik, yeşil soğanı ve naneyi ufakça doğrayın.  Kullandığınız nanenin sapları diri taze ise onları da kısa kısa doğrayabilirsiniz

ramen yapılışı

Daha sonra 1 yemek kaşığı sıvı yağını ve 1 tatlı kaşığı çörek otu yağını tencereye alın.

Çörek otu yağı her konuda şifalı olan bir yağ, evinizde bulundurmanızı tavsiye ederim ancak elinizde yoksa; bir tatlı kaşığı çörek otu koyarak da bu aromayı yakalayabilirsiniz.

Yağı hiç kızdırmadan üzerine bir yemek kaşığı salçayı koyup hafifçe orta ateşte birkaç kez karıştırarak kavurun.

Hemen ardından uzunca doğramış olduğunuz taze nanenin saplarını ekleyin. 1-2 Dakika kavurun.

Daha sonra jülyen şeklinde doğradığınız soğanları ekleyerek yine 1-2 dakika da bu şekilde kavurun.

Burada püf nokta sebzeleri öldürmemek. Bir sebzeyi öldürmeden diğerine geçeceksiniz.

Biberleri de ekleyip sebzeleri birkaç kez daha karıştırın.

Biberler salça ile güzelce karışınca 1 küp şekeri tencerenin ortasına alıp bu şekilde birkaç kez daha karıştırın.

Yine sebzeleri öldürmeden hemen taze soğanı ve taze naneyi karışıma ekleyin.

Sadece bir iki kez salçanın tüm malzemelere nüfus etmesini sağlamak için karıştırın.

Sebzeler yavaştan yavaşa hayatlarını kaybedip, ölmeye başlayınca üzerine pul biber, karabiber, kekik, zerdeçal bu baharatlardan birer tutam atıp, bir kez karıştırdıktan sonra 5 su  bardağı su ekleyelim.


Suyu ekleyip hafifçe karıştırdıktan sonra birkaç nane yaprağı daha ekleyin. Bu yapraklar noodle’ye farklı hoş fresh bir aroma verecek.


Su fokur fokur kaynamaya başlayınca 1 tatlı kaşığı tuz ekleyerek, 2 dakika daha bu şekilde kaynatın.

ramen nasıl yapılır
Yaklaşık 2 dakika fokur fokur kaynayan karışımın üzerine 2 paket noodle atın.

ramen tarifi

 

Karışıma 1 bulyon yada yarım su bardağı et suyu ekleyin ve kapağını kapatıp, yaklaşık bi 3-4 dakika orta ateşte makarnaların pişmesi için bekleyin.

Bu aşamada size tam bir süre veremeyeceğim arada kapağı açıp makarnanın tadına bakarak olup olmadığına siz karar vereceksiniz.

ramen tarifi

Tam olarak olduğuna  karar verdiğinizde makarnanızı servis tabağına alıp, üzerine bir çay kaşığı susam dökerek servise hazır hale getirebilirsiniz. Afiyet olsun !

Noodle – Ramen Tarifi

Aslında çok pratik bir tarif ancak yemek konusunda sıfır bilgiye sahip okurlarım için, detaylıca yapılış aşamaların anlatmak istedim. Umarım sıkılmamışsınızdır.

Ayrıca bu tarifi 3 kişi doya doya yedik. Miktarı arttırabilirsiniz. Her bir paket noodle için paket arkasında yazan su miktarından yarım bardak fazla su ekleyin. Sebzelerin tencereye eklenme sıralarını karıştırmayın. 

Olur da havuçta eklemek isteseniz havucu soğandan önce ekleyin. Havuç bu tarife gerçekten yakışıyor evde olmadığı için ekleyemedim ancak evinizde var ise 1 adet havucu jülyen jülyen doğrayarak ekleyebilirsiniz.

Evet, Ramen tarifi verdiğim bir yayının daha sonuna geldik, daha fazla noodle – ramen tarifi görmek istiyorsanız yorum kısmına ‘ Jaze bize Ramen Tarifi Işınla ‘ yazmanız yeterli. Özellikle şu Koronalı günlerde evde sıkıntıdan sürekli noodle yaptığımdan elimde çok fazla tarif birikti. Her bir noodle tarifi ‘ni sırayla paylaşacağım.

Her neyse başlangıç yazısını zaten çok uzun tuttum, bir de yayın sonunu uzun tutup sizi bunaltmayayım.

Hoşça kalın, sağlıcakla kalın, hep bu blogta kalın.

 

-Jaze

 

Diğer Tarifler için TIKTIK

Not: Tarifte kullandığım fotoğraflar eski ve küçük boyutlu olduğu için ne yazık ki kapakta kullanamadım. Kapakta ki fotoğraf google görsellerden alınma.

jaze
Takip Et !

jaze

İçinde bulunduğu evrende ait olduğu konumu aramaya çalışırken 'geleceğe farklı bi yatırım yapmalıyım' düşüncesiyle bir yandan da blog açmış biri işte... Hakkında yazılacak pek bir şey yok, Jaze sadece Jaze işte.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir