Alice in Borderland Konusu ve İncelemesi

Alice in Borderland ; Japonca, 今際の国のアリス, tam adıyla ise Imawa no Kuni no Arisu olan Haro Aso‘nun aynı adlı mangasından uyarlanan 2020 Japon Netflix gerilim – dram dizisidir.

Alice in Borderland Konusu

Olaylar karakterimiz Arisu‘nun babasından duyduğu eleştiriler üzerine evden kaçmaya karar vermesiyle başlar. Arisu, kardeşi gibi üniversite okuyan bir tipten çok tüm gün evde bilgisayar-video oyunu oynayan biridir. Dünya yansa çok da umrunda olur diyemeyiz. Arisu bir gün evden çıkar ve en yakın iki arkadaşına mesaj atar. Karube ve Chota ile buluşmak için yola çıkan Arisu, Karube’nin çalıştığı bardan kovulduğunu ve Chota’nın da işi ektiğini öğrenir ve hepsi buluşmak için hazırdır.

Panoya yaslanmış şekilde insanları izleyen üçlünün hayattan umutları kırılmıştır. Her zamanki gibi kalabalık caddede Arisu’yu neşelendirmeye çalışan Karube, Arisu’yu sırtına alır ve Chota da onların fotoğraflarını çeker. Hepsi neşelidir ve dünyada olan biteni düşünmezler. Bİrden ışık kırmızıya döner ve arabların geçme sırası gelmiştir. Üçlü, yolun ortasında kaldığı için arabaların çarpışmasına neden olurlar. Polislerden kaçmak için de metro istasyonunun tuvalet kabinine girer ve beklerler.

İşte! Olaylar burada garipleşir. Dışarıdaki tüm sesler kesilmiştir. Tuvalet kabiniden dışarı çıkmaya karar verirler, Arisu önde diğerleri arkada… Şehirdeki herkes, kaybolmuştur.

Akşam olana kadar etrafta dolaşıp bunun iyi olduğunu düşünseler de akşam reklam panosunu yanar. “OYUNCULAR, HOŞ GELDİNİZ. OYUN AZ SONRA BAŞLAYACAKTIR.” Oyun? Ne oyunu? Ekip tamamen farklı bir evrene ışınlanmıştır sanki. Japonya’daki tüm insanlar yok olmuştur. Merak ettiklerinden dolayı gösterilen oyun alanına doğru ilerlerler. “KİŞİ BAŞI BİR TANE.” Binanın içerisinde duran telefonlardan alırlar. Telefonlar çekmemektedir. Yanlarına gelen iki kişiyi görünce heycanlanırlar ancak neler olduğunu öğrenemeden çoktan oyuna girmişlerdir bile, buradan ancak bitirerek çıkabilirler.

Ve dizide en çok ilgi çeken detaylardan biri şu: Her oyunun bir iskambil kartıyla şematize edilmesi. Mesela bir oyun oynuyorsunuz kupa yedilisi, oyunu kazanırsanız yedi günlük vize kazanıyorsunuz yani yedi gün oyun oynamak zorunda değilsiniz. Kartların sayı gibi de sembol anlamları var. Sinek takım, maça güç, karo zeka, kupa da duygusal olarak bir fedakârlık oyunu.

Dizi İncelemesi

Diziye ilk başladığımda anime havası verdiği için -ki zaten mangadan uyarlanma- beni çok sarmıştı. Bulmaca çözme yapıtları da ilgimi çektiğinden izlerken ben de çözmeye çalıştım ve bu bana dizinin içindeymişim hissi verdi.

Karakterlerin yorumlarına gelince ah Arisu, Chota ve Karube… Siz bunları hak etmediniz çocuklarım. Genel olarak Arisu’nun zekası zaten çoğunluğu hayatta tutan şeydi. Bakın, oyun oynamak sanıldığı kadar saçma değil annelerimiz, babalarımız. Neyse. Shibuki! Ne kadar sinir kusabilirim? Az bile oldu. En nefret ettiğim, çoğunlukla animelerde de geçen o sinir bozucu karakterdi. Ama hakkını vereyim bu kadar nefretimi kazandıysa iyi oynamış diyebilirim.

Cheshire’nin sinir bozucu tavırları, Usagi’nin hayatta kalma içgüdüsü ve azmi, Kuina’nın kararlılığı…
Beklediğimden biraz da olsa fazlasını veren bir dizi oldu benim için. Eğer izlerseniz/izlediyseniz yorumlarınızı bizimle paylaşın!

Kinnonamida

kinnonamida

╮(^▽^)╭

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir