Siyah Saça Kına Yakmak : Kınanın Saça Faydaları

Siyah Saça Kına Yakmak ve Kınanın Saça Faydaları ‘nda söz edeceğim yazıma hoş geldiniz.

Haftalar önce twitter hesabımdan saçlarımı kınaladığımı duyurmuştum. Hayatımda ilk defa saçlarımı kınaladığım için, ilk deneyimlerimi twitter hesabımdan sizlerle paylaştım. O deneyimlemelerimin üzerine yeni deneyimler eklenince bu yazıyı yazma ihtiyacı hissettim, umarım yazım sizler için faydalı olur.

Not; Saçlarım siyah olduğu için özellikle başlığı  ‘ Siyah Saça Kına Yakmak ‘ yaptım, ama her saça aynı şekilde uygulanıyor.

Kınanın saça nasıl uygulandığına geçmeden önce, kınanın saça olan faydalarından bahsetmek istiyorum.

Kınanın Saça Faydaları

Kına Arabistan topraklarında yetişen bir ağacın yapraklarının kurutulması ile elde edilir. Saça ise birçok faydası vardır. Bu faydalarından yalnızca, kendi gözlemlediklerimi yazacağım buyurun;

  • Saç köklerini sağlamlaştırır. Dolayısıyla da;
  • Saç dökülmelerini azaltır . Gözle görünebilecek derecede dökülmeler azalıyor. Normalde ellerimi saçlarıma her attığımda elime en az 2-3 tel saç gelirken şuan hiçbir şey yok. Dökülmelerim yok denilecek bir seviyeye geldi.
  • Saçların yağlanma süreçlerini uzatır . Ciddi ciddi günlerce duş almamama rağmen saçlarımda hiçbir farklılık olmadı. Saçlarda ki yağ oranını çok güzel dengeliyor, saç kolay kolay yağlanmıyor.
  • Saçı parlatır, yumuşatır . Saç o kadar parlayıp, o kadar yumuşuyor ki saç kremi kullanmanıza gerek dahi kalmıyor. Yumuşaklığından dolayı sürekli saçlarınıza dokunmak isteyeceksiniz, ciddiyim.
  • Saça renk verir. Saça renk vermesinden ziyade sadece yararları için kullanmak isteyenler, kınayı saçta daha kısa tutabilirler.
  • Saçların elektriklenmesini engeller . Özellikle saçlarını dizginleyemeyenlerin mutlaka denemesini öneririm.
  • Saç derisini temizler. Dolayısıyla da kepek vs. oluşmasına izin vermez.
  • Saçın erkenden beyazlaşmasının önüne geçer

Saça Kına Tarifi

Kına Saça Nasıl Uygulanır

Saça kına yakmanın zorluğu gözde her ne kadar büyütülse de, aslında o kadar da zor bir işlem değil. Yapmanız gereken tek şey yaklaşık 200 gram (1 su bardağı) kına tozunu bir kaba alın, üzerine 4 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin, yağı tercihinize göre değiştirebilirsiniz.

Ardından ise karışımın üzerine soğuk demlenmiş çayı yavaş yavaş ekleyip kıvam oluşuncaya dek tahta kaşık ile karıştırın. Demlenmiş çayı ne kadar koyacağınıza kınanın kıvamı karar verecek ancak bu oran hemen hemen 3-7 yemek kaşığı kadardır.

Kıvamı ne çok katı nede sıvı olacak, tam olarak yukarıda fotoğrafta ki gibi bir kıvamı olacak. Kıvamını krem yada yoğurta benzetebilirsiniz.

Siyah Saça Kına Yakmak

hair color

Hazırladığınız bu harcı 12 saat beklettikten sonra saçlarınıza uygulayabilirsiniz. Saçınıza renk vermesini istiyorsanız bekletebileceğiniz kadar saçınızda bekletebilirsiniz. ‘Ben renk istemiyorum, faydaları için kullanacağım’ derseniz ise 4 saat saçınızda bekletmeniz yeterli.

Not: Saçlarınızı kınaladıktan sonra kına kuruyup pul pul dökülüyor, bunun önüne geçmek için başınızı bir türban ile sıkıca bağlayabilirsiniz. Saçı streçleme de bu dökülmelerin önüne geçiyor aklınızda bulunsun.

Yukarıda verdiğim tarif, çok  basit bir tarif ancak dilerseniz bu tarifi içerisine; 1 yumurta sarısı, birkaç tatlı kaşığı badem yağı, 1 çay kaşığı bal yahut dilediğiniz ve saça iyi gelen herhangi bir şey ile zenginleştirebilirsiniz. Bu tamamen sizin kararınız.

Saça kına tarifi ile beraber verdiğim saça kına yakmanın faydaları , saça nasıl kına yakılır , saça kına yakmak ve benzeri sorularınıza yanıt verdiğim yazının sonuna geldik. Umarım yazım faydalı olmuştur. Sağlıcakla Kalın!

-Jaze

Cilde iyi gelen tariflerim için buraya tıklayın.

jaze
Takip Et !

jaze

İçinde bulunduğu evrende ait olduğu konumu aramaya çalışırken 'geleceğe farklı bi yatırım yapmalıyım' düşüncesiyle bir yandan da blog açmış biri işte... Hakkında yazılacak pek bir şey yok, Jaze sadece Jaze işte.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir