Heyecan ve Stres Kontrolü – Heyecan ve Strese Ne İyi Gelir

Heyecan ve Stres Kontrolü – Heyecana Ne iyi Gelir –  Strese Ne İyi Gelir

Merhaba sayın okurlarım bugün sizinle benimde kullandığım ve stres heyecan gibi durumlarda işe yarayan 5 farklı teknikten bahsedeceğim. Bazılarını kendim keşfettim bazılarını ise aktarlardaki çalışanlardan öğrendim

Heyecan ve Stres Kontrolü

Not: Ben DEHB’li bir bireyim ve uyguladığım bu maddeler benim dehbden kaynaklı olan zihin bulanıklığımı uykusuzluğumu da hafifletti. Ayrıca kesin olarak işe yarayacak değil. Ve bahsettiğim şeylere karşı bir hassasiyetiniz varsa bunları uygulamadan önce (bazılarını) doktorunuza danışın.

Strese Ne İyi Gelir

BAŞLIYORUZZZ!

1- Limon Melisa Çayı

Heyecan ve Stres Kontrolü için kullandığım bu çayı okul sınavlarına hazırlanırken babam sayesinde keşfettim. Bu bitki gerçek melisadan farklı olarak daha baskın bir tada sahip. Ayrıca aktarlar normal melisa ile karıştırabilecekleri için paketin üstünde limon melisa yazdığına emin olunuz.

heyecana ne iyi gelir

Faydaları arasında uykusuzluğu giderme ,endişeyi ve stresi azaltma ve sakinleştirme Bir nevi bitkisel sakinleştirici.
hazırlarken bir bardak kupa içine 6-8 yaprak atsanız yeterlidir. 10 dakika demleyiniz ve eğer bitki çayı demliği kullanmıyorsanız üzerini çay tabağıyla kapatınız.

2- Haşhaş Yağı

Heyecan ve Stres Kontrolü için İlk başta internette gördüğümde hadi canım bu mu işe yarayacakmış? dediğim bir yöntemdir kendisi. Yine aynı şekilde sakinleştiren bir etkiye sahip ayrıca bu diğerinden daha fazla uyku getirdiği için akşam yatmaya doğru içmenizi öneririm.

strese ne iyi gelir

Hazırlanışı için bir bardak suyun yarısını sıcak suyla yarısını da içme suyuyla doldurun. Daha sonra 3damla (en fazla 4) haşhaş yağı dökün ve için.

3- Çörekotu Yağı

Hem kilo için hem de vücut dengesini sağlamak için gerekli gördüğüm bir yağdır kendisi. Genelde insanlar kilo alıp vermek için kullanırlar ama ben vücudumun bağışıklığını arttırmak ve zihnimden alabileceğim maksimum verimi alabilmek için kullandım.

Heyecan ve Stres Kontrolü

Kilo vermek için aç karnına almak için ise tok karnına için. ben vücudum zayıf durumda olduğu için tok karnına kullanmıştım. Dediğim gibi yemekten sonra veya önce bir tatlı kaşığı için.

4- El Yapımı Stres Topu

Genelde sinirlendiğim,endişelendiğim veya heyecanlandığım zaman elime alıp birkaç kez sıktığım araçtır kendisi. Bunu öğrenmeden önce neredeyse her hafta 3TL gidiyordu yumuşak talaş dolu toplara.

Hazırlanışı: Öncelikle iki tane balon alın.

Balonların büyük ve kalın olması dayanıklılık açısından önemli. Sonra bir kurşun kalem geçirin ve kurşun kalem üzerine geçirdiğiniz o balonun üzerine ikinci balonu geçirin.

Daha sonra ilk balonun içine istediğiniz kadar bulgur doldurun. Yeterli geldiğinde kalemi çıkartıp iki balonu da aynı düğüm içine alarak bağlayın. (Eğer yapamazsanız benimle veya Jaze ile İletişime geçin size anlatayım)

5- Olumlamalar

Bu tür olaylar genellikle kendimize inancımız olmadığında veya fazla olumsuz düşünce içerisinde kaldığımızda olur. Bunun için kendinizi güzelce telkin edin.

Mesela ben bu zamanlarda şunu yapıyorum;

Kendimi seviyorum.

Ben bunu başarabilirim.

Kendime inanıyorum.

Kendimle ilgili kötü inançları geride bırakıyorum.” gibi cümleler kullanıyorum

Heyecana Ne iyi Gelir

Benim stres ve heyecan ile başa çıkabilme yollarım (kendi başıma) bunlardı. Eğer memnun kalırsanız ve sizinde kendi yaptığınız yöntemler varsa yorumlara yazın diğerleri faydalansın.

Yazım buraya kadardı. Okuduğunuz için teşekkür ederim,sizleri seviyorum

Koala

Heyecana Ne iyi Gelir Strese ne iyi gelir gibi konularda daha fazla içerik için buraya tıklayın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir