Blood of Zeus Konusu ve Anime İncelemesi

Netflix geçtiğimiz günlerde kendine ait yeni bir anime olan ‘ Blood of Zeus ‘ ile karşımıza çıktı. Bende her bölümü yaklaşık yarım saatten toplam 8 bölümden oluşan, IMDB puanı 8,1 olan bu mini dizi, bu puanı hak ediyor mu; izlemeli misiniz diye inceleyip sizlerle paylaşmak için hemen bitiriverdim. Öncelikle bu anime ‘nin şiddet öğeleri içerdiğini ve bu şiddet öğeleri dolayısıyla +18 yaş ibaresi barındırdığını belirtmem gerek. Bu sahneler beni çok ağır etkilemedi ama eğer siz etkileneceğinizi düşünüyorsanız, izlemezseniz yararınıza olur.

Blood of Zeus Konusu

Japonya kökenli bir anime olmayan Blood of Zeus , yunan mitolojisindeki birçok ayrı hikayeyi harmanlayıp tek bir öykü olarak karşımıza çıkarıyor. Zeus’un ölümlü bir kraliçeden doğan oğlu Heron ve onun hayatını, Hera , Morpheus , Cassiopeia , Poseidon , Hermes ve yunan mitolojisinde kendine yer bulmuş daha birçok figürü içine alarak anlatıyor.

Heron adı mitolojide hiç geçmediği için gerçekten böyle biri olup olmadığı bilinmiyor. Ama mitolojide bakıldığında Herakles ‘in öyküsü ile çok benzediğini görüyoruz. Bu yüzden büyük ihtimalle kurgu bir karakter olan Heron’un hayatının, Herakles’inkinden esinlendiğini ve birkaç şey de eklenerek önümüze yeni bir karakter olarak sunulduğunu görüyoruz.

Anime Önerileri için Buraya Tıklayın.

Anime İncelemesi

Blood of zeus konusu
Animedeki konu seçimini, karakter çizimlerini ve müzikleri çok beğendim. Özellikle Poseidon , Heron ve Hera ‘nın renkleri çok güzeldi. Müzikler sahnelerin duygularını izleyiciye yaşatmakta çok başarılıydı. Konu ise zaten mitoloji olduğundan büyük bir çoğunluğa hitap eden, merak uyandırıcı bir etken. Konunun işlenişi de sıkıcı olmaktan çok uzak, gayet sürükleyici. Çerezlik bir anime olarak beklentisiz izlendiğinde tatmin edici olduğunu söyleyebilirim

Şimdi biraz da kötüleyelim 😀

Mitoloji birçoğumuzun ilgisini çekiyordur diye düşünüyorum. Ben de konu bu kadar ilgimi çekince biraz beklentimi yükselterek izledim açıkçası. Bu yüzden de çok tatmin olamadım 😀 Bu kadar güzel bir konuya ve işleyişe sahip bir dizinin 8 bölümlük çerezlik bir dizi olarak sunulması hoşuma gitmedi. Birçok karakterin altı boş kaldı, Heron ve Seraphim haricinde karakter derinliği göremedik.

Bu kadar güzel bir konu, yunan tanrıları gibi gayet komplike karakterler ve bu karakterlerin arasında geçen birçok spesifik olay varken bunların işlenmeyişi… İşlenenleri de yavaş yavaş, zevkini çıkara çıkara izlemek yerine 8 bölümde yangından mal kaçırır gibi bir anda her şeyin olup bitmesi rahatsız etti beni.

Blood of Zeus

Sonu tatmin edici değildi, olay örgüsü çok hızlı olduğundan tatmin edici değildi, 8,1 IMDB puanına sahip bir diziye göre çok fazla klişe vardı bence. Keşke şöyle ağız tadıyla 15-20 bölümlük, belki 2-3 sezonluk güzel bir mitoloji hikayesi izleyebilseydik. Bu kadar kısa kesilmesi pek tatlı olmadı. Netflix çıkardığı son yapımlarla anime konusunda başarıyı yakaladığını kanıtlamıştı. Ancak bu dizi çok daha iyi olabilirdi. Yakışmadı Netflix … 

Ben 7/10 diyorum.

Siz izlediniz mi, izlediyseniz neleri beğendiniz neleri beğenmediniz yorumlarda yazın birlikte konuşalım. Teşekkürler. 🙂

-Estarriol

Daha Fazla Anime İncelemesi için Buraya Tıklayın.

jaze
Takip Et !

jaze

İçinde bulunduğu evrende ait olduğu konumu aramaya çalışırken 'geleceğe farklı bi yatırım yapmalıyım' düşüncesiyle bir yandan da blog açmış biri işte... Hakkında yazılacak pek bir şey yok, Jaze sadece Jaze işte.

5 thoughts on “Blood of Zeus Konusu ve Anime İncelemesi

  • 01/11/2020 tarihinde, saat 21:03
    Permalink

    Peki mitoloji hakkında çok bilgi sahibi olmayan biri izlese hikayeyi anlar mı, boşluklar kalır mı?

  • 02/11/2020 tarihinde, saat 23:03
    Permalink

    Hikayeyi anlayabilirsin zaten kendi de detaylıca anlatıyor, belki kim kimdir onu anlamayabilirsin ama izlenmeyecek kadar büyük boşluk kalacağını sanmıyorum.

  • 03/11/2020 tarihinde, saat 17:39
    Permalink

    Teşekkür ederim^^

  • 04/11/2020 tarihinde, saat 06:31
    Permalink

    Rica ederim 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir