Bir Başkadır Konusu ve Yorumu – Zamanın En İyisi

Herkese selamlar, belki siz de birden parlayan ve popüler olan dizi/film veya kitaplardan uzaklaşıyor, ilginiz varsa bile yitiriyor, ‘eksik kalsın ben izlemesem de olur’ diyor olabilirsiniz, çünkü yakın bir zamana kadar benim durumum da aynen böyleydi.

Fakat şunu fark ettim ki, aynı etkinliği yapan insanlar da olsak, o aktiviteden alacağımız hazlar farklı olacak ve bu ilgiden yoksun kalmış veya gereksizce ertelemiş olacağız. Bu durumu tamamen kendi içimize yönelerek ve o ana odaklanarak aşabiliriz.

Bunlardan bahsettim çünkü size önereceğim dizi böyle bir popülariteye sahip ve izlemek isteyenler için bunun bir engel yaratmasını istemem.

Öncelikle yorumuma şöyle başlamak istiyorum. Bu nasıl bir dizidir!

Netfix’in yeni Türk dizisiBir Başkadır ’ ı dün bir oturuşta bitirdim. Olay örgüsünden çok beni sinematografisiyle ve muhteşem oyunculuğuyla içine çekti.

Hayran kaldığım sahnelerden bazıları;

Bir başkadır dizi konusu

Bir başkadır

Böyle bir dizinin yapılmış olmasına herkesin ne kadar çok ihtiyacı varmış. Başta Öykü Karayel olmak üzere muhteşem oyunculuklar var.

Bir Başkadır Dizi Analizi 

Hayatları farklı, hayalleri farklı, korkuları farklı insanların günlük yaşantılarına, aile hayatlarına ve ikili ilişkilerine konuk oluyoruz. Birbirlerine zıt görünseler de yolları kesiştiğinde sınırların ortadan kalkacağı ve bu farklılıklara rağmen bir şekilde birbirlerinin hayatına dokunacaklarını görüyoruz.

İlk sezonu sekiz bölümden oluşan bu dizinin başrolünde Öykü Karayel, Fatih Artman, Funda Eryiğit var. Yazan ve yöneten Berkun Oya.

Sosyolojide alt üst oluş

Ne kadar da içimizden, herkesin en azından bir karakteri tanıdığı ve belki de kendi hikayelerini bulduğu, mozaiği oluşturan kırık, çatlak ya da kayıp parçaları dikkatle ve özenle işlemiş bir çalışma.

Ülkenin her kesiminden insanı olduğu gibi alıyor ve içeriden bakmamıza olanak sağlıyor.

Ancak asıl başarısı ülkenin sosyolojik karşılaşmalarına bu denli derinlikli yaklaşımındadır.

Bugün yaşanılan siyasal, toplumsal, sınıfsal, ideolojik ve kültürel sorun ve çatışmaları kaybetme/kazanma dikotomisi üzerinden okumayı ve ait olunan sosyolojinin zaferini ilan edişini ya da kaybedişinin muazzam yenilgisini yaşıyor, tartışıyor ve suçluyor.

Böyle zorlu ve güzel bir iş çıkardıkları için aldıkları övgüleri sonuna kadar hak ediyorlar.

Umarım siz de bir şans verir ve bu güzel çalışmayı keyifle izlersiniz.

Görüşmek üzere.

-Özlem

Diğer yayınlar için : TIKTIK

Özlem

Özlem

Gazi'de İngilizce Öğretmenliği son sınıf öğrencisi, yedinci sanat dalına düşkün biri. Sinemanın gücüne inanır, zamanını anlamak ve anlatmak için harcar, arada yazar, çokça düşünür. Keşfetmeyi ve yolculuğu seven biridir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir