Elisa ve Marcela Konusu ve Yorumu – Eşcinselliği Konu Alan Film

Elisa ve Marcela film konusu ve yorumum;

Bugün sizlere gerçek olaylardan uyarlanan İspanyol yapımı siyah beyaz bir film olan Elisa y Marcela ‘dan bahsedeceğim. Duygusal olanları yer yer ağlatacak bazı yerlerde sizi mutlu edecek romantik drama türünde bir film. Dilerseniz konusuyla başlayalım.

ELISA Y MARCELA FİLM KONUSU

Elisa y Marcela, İspanya’da ilk eşcinsel evliliği gerçekleştiren Elisa y Marcela ‘nın hikayesini konu ediyor. İki kadının evlenmesini onaylamayan topluma ve kiliseye karşı meydan okuyan Marcela ve Elisa her türlü zorluğa karşı gelerek bir arada olmaya devam eder.
elisa y marcela konusu

Film İncelemesi

Filmin ana karakterlerinin Elisa ve Marcela olduğunu söylememe gerek yoktur bence. Oyunculuklarıyla başlayacak olursak Marcela rolünü canlandıran Greta Fernandez’ i gerçekten başarılı buldum.

Özellikle Elisa rolünü canlandıran Natalia de Molina ile kimyaları uyuştuğu için de daha da bir akıcı hale geliyor. İki oyuncunun da duyguların yoğun yaşandığı bir filmde bu kadar tutkulu bir şekilde oynamaları takdire şayan.

Filmin siyah beyaz olması duyguları daha iyi yansıtmış bence.

eşcinsel filmi

   (Gerçek Elisa ve Marcela)

Hatırlarsanız bu hikayenin gerçek olduğunu söylemiştim.

Olaylar 1901 yılında yaşanıyor demem o ki o zamanlarda eşcinsellik bu zamana göre daha çok tepki alıyordu. Sadece eşcinsellikte değil ama konumuz bu değil. O dönemlerde her şey daha sıkıydı, insanlar kiliseye daha çok bağımlıydı. Bu yüzden kızların ne denli zorluklar çektiğini göreceksiniz.

Ama bir diğer taraftan İspanyol halkı kelimenin tam anlamıyla çılgın şeylere bayılır.

Nefret vardı evet ama onları destekleyenlerde vardı. Tabi hayatlarının bir bölümünü yalan üzerine yaşamaları tepkileri daha çok üzerlerine çekti. Bazı zamanlarda ayrı ayrı yaşamaları gerekti ve bazen de sefalet içinde.

Bunu biraz kabaca söyleyeceğim ama sırf eşcinsel değiliz diye birinin altına yatmaları ve buna rağmen insanların ikna olmaması tuhaf. Halkın çoğunluğu hiçbir şekilde saygı göstermiyordu. Onlara adeta şeytanlarmış gibi davranıyorlardı.

elisa ve marcela

Ne olursa olsun birbirlerine duydukları o sevgi ve asla birbirlerinden vazgeçmeyişleri bazı sahnelerde bunu çok iyi anlıyorsunuz. Aynı zamanda İspanya ve Portekiz arasındaki ilişkiyi bile ele almışlar. Aralarında komik bir ilişki var.

Ne dersem diyeyim şu an spoiye girecek o yüzden yazıyı burada sonlandırıyorum.

 Sağlıcakla kalın! 

-Morosophist

 

Morosophiste ait diğer yayınlara ulaşmak için buraya tıklayın.

Diğer Film yorumlarına ulaşmak için buraya tıklayın.

Morosophist

Morosophist

Merhaba, ben Morosophist. 19 yaşımdayım. Genel olarak dizi ve film yorumlarımla tanınıyorum. Bunun yanında ürün yorumlarım ve çevirilerim de blogta bulunmaktadır. İstek, öneri ve sorularınız için twitterdan bana ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir