Mr Queen Konusu ve Yorumu – İzlemeden Geçmeyin!

2013’ten beri izlediğim Kore dizilerinde ilk 4-5 yıl kadar hiç tarihi dizi izlememiştim. Kendimce ‘Banane Kore’nin tarihinden’ adlı bir mantalite yürütüyordum. Moon Lovers ile kırdığım bu önyargıyı çok ciddi kırmış durumda değilim ama artık konusu ilgimi çekenlere bir şans verebiliyorum. Bu hafta 2020 yılının son dönemindeki dizi bereketinde hayatımıza giren tarihi drama Mr. Queen incelemesi ile karşınızdayım. Dizi cumartesi ve Pazar günleri güncel bölümleri ile izleyebileceğiniz bir dizi.

Mr Queen Konusu

Dizi bir çok türün sevdalısının birleşebileceği bir konuya sahip. Günümüzde bir aşçı olan Bong-Hwan ile başlayan dizide başarılı bir aşçının başına gelenlerden sonra yüksek bir binanın balkonundan düşmesi ve uyandığında kendini bir kadının bedeninde Joseon döneminde iken bulması ile konusunu açıkça belli ediyor.

Zamanda yolculuk ile tarihi dizinin birleşmesini Moon Lovers gibi romantik yol ile değil daha komedi ile harmanlanmış bazı gerçek tarihi ibareleri bir de buradan düşünelim mantığı ile çekilmiş olan bir Kore dizisi Mr. Queen. İlk bölümünden sonra Kore’de kral ve kraliçeyi kötülemek gibi suçlamalara maruz kalan dizi bu gibi kötüleyici yorumlara rağmen şuan 12-14 reyting arasında seyrediyor.

Bir erkeğin kadın bedeninde bir de kendi döneminde değil yıllar öncesinde yaşıyor oluşu, yapabileceği yapamayacaklarını görmesi ve bazı tabuları patır kütür yıkışını izlemek ‘Bu hakları kazanmak için şuan da bile dünyanın farklı yerlerinde insanlar bir tür savaş veriyor.’ diye düşündürttü. İzlemesi fazlasıyla keyif veren dizi izleyeni ‘Ben de o zamanlara dönsem ne katabilirdim dünyaya?’ diye düşünmeye sebep oldu sık sık.

Mr Queen oyuncuları ve karakterleri ne bakacak olursak;

Daha Fazla Kore Dizisi için Buraya Tıklayın.

Oyuncular

  • King Cheoljong

Dizimizin tarih ile bağdaşan karakteri. Bong-Hwan bir kadın bedeninde Jeseon’a geldiğinde kendisinin tarih derslerinde öğretilen dönem söylentilerinden kalan halini düşünerek sapık kral olarak tanımlamıştı. Diziyi izledikçe kimse bize aksettirilen haliyle olmak zorunda değil diye düşündüm durdum. Kendini o şekilde göstermek ve hatırlatmak zorunda kalmasının sebebi olan kontrol ediliyor olmaktan hoşlanmayan bir kraldı aslında.

Genel olarak insanlar yaptıkları hakkında bilgi sahibi olamasınlar diye kendini bir sapık kral olarak aksettiren Cheoljong hayatının ellerinde olduğunu düşündüğü Andong Kim ailesinin esaretinden kurtulmak için çabalıyor. Aynı zamanda kralla ilgili bilinen diğer bir gerçek ise tüm kendi aile üyeleri gibi ihanet ile suçlanıp öldürüldüğü ile ilgili kabus görüyor oluşu idi. Zamanla bunun altını da doldurdular.

  • Kim So-Yong

Mr Queen

Dizinin kraliçesi olan Soo-Young ,  Bong-Hwan’nın bedeninde olduğu kadın oyuncu. Bir aşçı kraliçe olamadan hemen önce bedenine zuhur ediyor. Eski So-Young anıları olmadan Bong-Hwan tarafından bambaşka bir karaktere bürünmüş şekilde yaşıyor. So-Young Cheoljong’un rahatsız olduğunu Kim ailesinin bir üyesi olduğu için eski haliyle Cheoljong tarafında hiç ilgi görmemiş bir aşıkmış. Bong-Hwa’nın So-Young’un öcünü alırcasına Cheoljong’ u tersleyip durması Ohhh oluyor sana deyip keyiflendirtti beni.

  • Kim Byeong-In

Mr Queen

Dizimizin ikinci erkeği Byeong-In So-Young’un evlatlık  kuzeni olarak çıkıyordu karşımıza. Oyuncu olarak çok sık gördüğümüz bilinen bir kişi olmasa bile değerleneceğini düşünüyorum. Karakterine gelecek olursak So-Young’a olan aşkını yine onun mutluluğunu görerek saklamış olan fazlasıyla korumacı bir aşık olarak bulunan karakterimizin ilerleyen bölümlerde eskiden So-Young ile olan ilişkisini gördüğümüzde ‘En azından her daim So-Young’un yanında olan biri de varmış’ dedirtti.

  • Jo Hwa-Jin

Kralın sevdiği kadın olarak çıkıyor karşımıza. Evet Kim Klanı kiminle evleneceğine karar vermese Hwa-Jin’e basardı nikahı. Ama bu kızımız dizide çokta güvenilir bir karakter gibi görünmüyor. Kralı seviyor olabilir ama bunun için izlediği yol ve söylediği yalanın ağırlığı ile garip tavırlar sergiliyor.

Dizide diğer tarihi karakterler aşırı keyif katıp yan karakterler arasına bile bazı aşk kırıntıları serpiştirilmiş. Bu kadar romantiğe kaymayıp aşk hikayelerini kullanabilmek geçekten başlı başına bir başarı.

Sevgili okuyucu buradan sonra dizinin sonunu bende bilmediğim için izlediğim kadarının spoiler dolu yorumunu yapacağım. Ona göre devam et diyerek uyarıyorum seni!!!!

Mr Queen Yorum ve Eleştirilerim :

Daha Fazla Kore Dizisi için Buraya Tıklayın.

Mr Queen Yorumu

  • Bong-Hwan’ın aşçılığının Joseon’a gelse bile boşa gitmemiş olması diziye çok güzel yedirilmişti. Mutfağa girişi ve oradaki personel ile olan ilişkisi, günümüz yemeklerini o şartlar altında yapıp ana kraliçeye tattırması ve bazı teknolojileri uyarlama şeklinde o dönemde yapması ve bunu yaptığını fark ettikten sonra kendini Steve Jobs olarak tanımlayışı fazlasıyla eğlendirdi.

Mr Queen Yorumu

  • Hwa-Jin ile olan ilişkisinin başta hala erkek tarafı ile iyi tutmaya çalışması ama sonrasında So-Young’un hatıralarını görmeye başladıkça yerini ve çizgisini çekmeye başlaması çok iyi geçirildi bizlere. Bekleme yapma Hwa-Jin çok ilginç bir ilişki oluşuyor burada.

Mr Queen

  • Byeong-In’in eğlence gününde Cheoljong kılıcını So-Young’a doğrulttuğunda ortaya çıkışı ve onu tanıyış şeklimiz çok güzeli. Tam ikinci erkekçi mi olsam diyorum sonra Byeon-In i kendime saklamam gerektiğin düşünüp vazgeçiyorum. Ben karaktere fazlasıyla bağlandım yine gerçek hayatta karşınıza çıksa nikahı basmakta tereddüt etmeyeceğiniz bir karakter olmuş. Hikayenin devamı içinde çözülmeyi bekleyen bir olay haline gelmesi ve Byeon-In’in Cheoljong’u arayışı ile de bu sahne efsaneler arasına girer.

Mr Queen

  • So-young ve Byeong-In’in yağmur yağarken ki sahnesi So-Young’un kraliçe olma korkusu ve kendisi olarak yaşamadığından bahsettiği an çok iyi dizayn edilmişti. Bu dizayna uygun Byeon-In’in karakterinin ben seni tanıyorum seni biliyorum seni unutmayacağım telkini ve aşkını ilk itiraf edişi de herkese ‘Ya So-Young dönerse bu ikiliyi mi kaybetmiş olacağız?’ korkusunu aşıladı.

Mr Queen Dizi Eleştirim

Mr Queen de hoşlanmadığım tek durum bu kimin kalacağına bir türlü net bir yanıt alamadık. Ama son olanlara bakılacak olursa Bong-Hwan’nın geri dönme ihtimali olmadığı gibi So-Young’un hatıralarının da gelmesi ile ikinci bir hayatı geçmişte bir kadın olarak yaşayacak gibi duruyor. Her daim keyif katıyorlar inanılmaz düşürdüler beni diziye.

·       Cheoljong ve yeni So-Young arasında gelişen ilişkide So-Young’un Cheoljong’a acıdığını ve sarsılan otoritesi her daim kazandırma çabasına girişini izlemek çok güzel.  Kralın anti fan clup’ında oluşu daha iyi tanımlanamazdı bu ikili arasındaki ilişki.

Mr Queen

·       Bazı İngilizce yerleşmiş terimleri kullandıktan sonra dönem kelimeleri ile açıkladığı sahneler diziye yedirilmişti. Örneğin no-touching’i naif şekilde açıkladığı için bu terim bile aralarında bir romantik hale geçirtiyor. Ve birbirlerine yeni bir ilişki teklif ederken bile bunu kullanıyorlardı.

·       So-Young’un hatıraları geldikçe Bong-Hwa’nın ‘Gidecek yerim yok bu bedenden çık‘ halleri beni fazlasıyla güldürdü sizlerde keyif alacaksınızdır.

Mr Queen dizi ‘si genel olarak romantik komedi tarihi ilişkiler ile öne çıkıyordu. Ama herkesin bir ucundan sevebileceği şeylere parmak bastığı için izledikten sonra pişmanlık duyacağınızı sanmıyorum. Tarihi diziye başlamak isteyenler hazır her hafta yeni bölüm geliyorken güncel olarak takip etmeye başlasınlar derim.

Haftaya bir başka dizi yorumunda görüşmek üzere. Bu hafta da sizleri Bong-Hwa‘nın çırpınışlarıyla uğurluyorum. Kendinize çok iyi bakın.

Mr Queen

Daha Fazla Asya Dizi İncelemesi için Buraya Tıklayın!

Meya

2 thoughts on “Mr Queen Konusu ve Yorumu – İzlemeden Geçmeyin!

  • 06/03/2021 tarihinde, saat 21:29
    Permalink

    Yazın hoşuma gitti, finali tahmin ettiğin gibi ama ben o bedende kalmasını yeğlerdim.

  • 17/03/2021 tarihinde, saat 23:24
    Permalink

    Ben de aynı şekilde bong hwan’ın bedenden gitmemesini isterdim. O eğlenceyi sonuna kadar görmek isterdim. Yazıma olan beğenin için çok sağoll 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir