Kuşburnu Yağı Faydaları – Cildinizi Kaybetmeyin

Kuşburnu Yağı Faydaları

Cildinizi Kaybetmeyin : Kuşburnu Yağını Hemen Deneyin

Kuşburnu Yağının Tarihçesi

Kuşburnu iyileştirici özellikleri nedeniyle nesillerdir Mısırlılar, Mayalar ve Yerli Amerikalılar tarafından kullanılmıştır.

Günümüzde kuşburnu yağı en çok cildi ve saçı canlandırıcı ve iyileştirici özellikleri nedeniyle nemlendirici, şampuan ve losyonlarda kullanılır.

Kuşburnu yağı , cilde olan olağanüstü faydaları nedeniyle kozmetik endüstrisinde oldukça fazla kullanılıyor.  Süper modeller ve oyuncular, kuşburrnu yağının cildi gençleştirici ve pürüzsüzleştirici etkisi olduğuna yemin ediyor.

Peki kuşburnu yağı tam olarak nedir ve nereden gelir?

Öğrenmek için bu makaleyi okumaya devam edin.

Kuşburnu Yağı Nedir

Kuşburnu yağı, bazen kuşburnu tohumu yağı olarak da adlandırılır. Avrupa ve Güney Afrika dahil dünyanın çeşitli bölgelerinde yetişen yabani gül (Rose moschata, Rosa rubignosa veya Rosa canina) çalılarından elde edilebilir. Gül ile karıştırılmamalıdır.  Uçucu yağı, kuşburnu çiçeklerinin arkasında bulunan ve güller açıp taçyapraklarını kaybettikten sonra kalan küçük meyveler olan “Gül tohumlarından” gelir.

Kuşburnu yağının ince bir odunsu kokusu vardır – çiçekten yapılmadığı için yumuşak bir kokusu yoktur. –

Renk olarak turuncu renge ve açık sarı renge kadar değişebilir.  Bu, kalitenin bir göstergesi olabilir: altın veya kırmızımsı kuşburnu yağı soğuk preslenirken, açık renkli olanlar yoğun şekilde işlenebilir veya kalitesiz bir kaynaktan elde edildiği anlamına gelebilir.

Kuşburnu Yağının Faydaları

kuşburnu yağı

Yeni bir sekme açın ve internette kuşburnu yağını hızlı bir şekilde araştırın. Cilt ve saç üzerindeki faydalı etkilerine dair referansların sayısı sizi kesinlikle şaşırtacak.

Kuşburnu yağının en popüler faydalarından bazıları şunlardır:

  • Sağlıklı ve canlı bir cildi destekler:

Kuşburnu yağı , çeşitli cilt bakım ürünlerinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Yaşlanma belirtileriyle savaşmaya yardımcı olur ve fotoyaşlanmayı azaltmaya yardımcı olur.

  • Kuru saçı besler ve kepeği önler :

Saç derinize ılık kuşburnu yağı sürün, bir saat bekletin ve sonra yıkayın.

  • Tırnakları sağlıklı tutar :

Kuru ve kırılgan tırnaklara kuşburnu yağı masajı uygulamak onları nemlendirir ve güçlü hale getirir.

  • Yaraların ve yanıkların iyileşmesine ve yara izlerinin giderilmesine yardımcı olur :

Kuşburnu yağı , yaralı alanı nemli tutarken yaraların ve yanıkların iyileşmesini hızlandırmaya yardımcı olabilir. Ayrıca çatlakların, yaşlılık lekelerinin, yara izlerinin ve hiper pigmentasyonun görünümünü azaltmaya yardımcı olur.

  • Güneş yanığını hafifletir :

Enflamasyonu azaltırken yatıştırıcı ve iyileştirici bir etki için kuşburnu yağını güneş yanığına uygulayın.

 Kuşburnu Yağı Kullanım Alanlar

Kuşburnu, iyileştirici özellikleri nedeniyle nesillerdir Mısırlılar, Mayalar ve Yerli Amerikalılar tarafından kullanılmıştır. Şili’nin Kızılderilileri, bitkinin olağanüstü cilt ve saç bakımı faydalarının yanı sıra esansiyel etkisinin de farkına varmışlardır.

Kuşburnu yaraları ve iltihapları tedavi etmek için kullanılır.  Örneğin, Almanya ve Danimarka’daki araştırmacılar, kuşburnunun romatizma yani romatoid artrit ağrılarını gerçekten hafiflettiğini ve hareketliliği yüzde 20 ila 25 oranında iyileştirdiğini buldular.

Günümüzde kuşburnu yağı en çok cildi ve saçı canlandırıcı ve iyileştirici özellikleri nedeniyle nemlendiriciler, şampuanlar ve losyonlar gibi kozmetik ürünlerinde bulunur. Bununla birlikte, kuşburnu yağını aktarlardan satın alabilirsiniz. Ayrıca kendi parfümünüzü yapmak için güvenli bir uçucu yağ ile karıştırabilirsiniz.

Kuşburnu Yağı Bileşimi

A, C ve E vitaminleri, esansiyel yağ asitleri (linolenik, linoleik ve oleik asit), stearik asit ve palmitik asit dahil olmak üzere bol miktarda besin içerir. Terapötik özelliklere sahip olan karotenoidler, flavonoidler ve trans-retinoik asit,  bu yağda da bulunmaktadır.

Kuşburnu Yağı Nasıl Yapılır

Yüksek kaliteli kuşburnu yağı, kimyasal bir ekstraksiyon işlemiyle azaltılabilen güçlü antioksidanları ve temel yağ asitlerini korurken, yağı çıkarmak için bir pres veya vidalı makine kullanan soğuk presleme yoluyla yapılır.  Soğuk preslenmiş yağ çözücü içermez ve besin açısından zengindir.

Yukarıda belirtildiği gibi kuşburnu yağınızın kalitesini ölçmek için renk kullanılabilir. Bununla birlikte, yine de güvenilir bir organik sertifikaya sahip olan yağı aramanızı tavsiye ederim. Bu yağın; kimyasallar, böcek ilaçları ve herbisitler olmadan yetiştirilen ve işlenen bitkilerden geleceğini garanti edecektir.

 Kuşburnu Yağı Nasıl Kullanılır

kuşburnu yağı

Kuşburnu yağını diğer esansiyel yağlardan ayıran şey, cilt hücrelerini birbirine bağlayan ve büzücü görevi gören A vitamini içeriğidir.  Bu, kirleri temizler ve cildinizi sıkılaştırarak ona genç bir görünüm kazandırır.  Esansiyel yağ asitleri de aynı etkiye sahiptir. Ve daha gergin bir görünüm için cilt hücrelerini birbirine bağlar.

Kuşburnu yağının faydaları deriden daha kolay elde edildiğinden, sizin için  faydalarını kolayca görebileceğiniz  öneriler hazırladık :

  • Saç Kremi :

En sevdiğiniz şampuana ekleyin veya doğrudan saç derinize sürün ve bir gece bekletin.

  • Yüz nemlendirici :

Yeni yıkanmış yüzünüze günde iki kez, sabah ve gece olmak üzere iki ila üç damla kuşburnu yağını nazikçe masaj uygulayın.

  • Masaj yağı :

Güvenli bir taşıyıcı yağ ile karıştırın ve masaj yağı olarak kullanın.

  • Cilt sorunlarının tedavisi :

İyileştirici faydalarını elde etmek için etkilenen bölgeye sürmeniz yeterlidir.

Tüm besin maddelerini emmesi için kuşburnu yağını cildinize iyice masaj yapın.  Bu yağ ultra ince bir kıvama sahiptir ve diğer mineral yağlardan daha hafiftir. Bu nedenle daha hızlı emilebilir, gözeneklerinizi tıkamadan cildi anında nemlendirir.

Herhangi bir uçucu yağda olduğu gibi, bu yağı cildinizde kullanmadan önce bir cilt yama testi yapmanızı tavsiye ederim.  Sadece kolunuza bir damla uygulayın ve herhangi bir alerjik reaksiyon olup olmadığına bakın.

Bu yağı hindistancevizi yağı veya zeytinyağı gibi güvenli bir taşıyıcı yağda seyrelterek cildinize uygulamadan önce özellikle çok hassas bir cildiniz varsa ilk önce kolunuza uygulayıp alerjik tepkime olup olmadığına bakmanızı tavsiye ederim.

Kuşburnu Yağı Zararları

Ölçülü olarak ve yalnızca seyreltilmiş topikal uygulamalarda kullanıldığı sürece, genellikle güvenlidir ve sağlıklıdır. Hekiminizin veya aromaterapistin tavsiyesi olmadan kuşburnu yağını yemeyin.

Çatlakların giderilmesine veya önlenmesine yardımcı olduğu söylense de, hamile veya emziren kadınlara bu uçucu yağı dikkatle ve sadece doktorlarının onayıyla kullanmalarını tavsiye ederim.  Bazı kuşburnu yağları, bazı hamile kadınlarda kusmayı tetikleyebilen odunsu yerine biraz balık kokusu gibi gelebilir. Çok küçük çocuklar bu yağı kullanmaktan kaçınmalıdır.

 Kuşburnu Yağının Yan Etkileri

Kuşburnu yağının yüksek C vitamini içeriği şeker hastaları için tehlike oluşturabileceği ve hemokromatoz, anemi ve benzeri rahatsızlıkları olan kişileri etkileyebilecek demirin emilimini artırabileceği için dikkatli kullanmanızı tavsiye ederim. Özellikle çok hassas cilde sahip kişilerde seyreltilmeden kullanılırsa alerjik tepkimelere sebep olabilir.

-Iridescent

 

Yazı mercola.com adresinden çevrilerek alınmıştır. Daha fazla ürün faydalarının anlatıldığı yazılar için tıklayın: Jazetel Ürün Faydaları

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.