Omniscient Konusu ve Yorumu – Netflix Dizileri

Omniscient Konusu

Bir netflix dizisi olan Omniscient ’ın dili Portekizcedir ve dolayısıyla da bir Portekiz dizisidir.

Dizinin konusu genel olarak suç ve birazda dram içeriyor.

Dizide herkese ait bir sineğe benzeyen dronelar mevcut. Bu drone sizi doğumunuzdan itibaren 24 saat boyunca izliyor. Sizin hakkınızda bilgi topluyor, bir suç işlediğiniz zaman uyarı veriyor ve sizi tehlikelere karşı koruyor.

Genel olarak bir göz tarafından sürekli izleniyorsunuz. Fakat droneların izlemediği bir kısım da mevcut. Bu kısım dizinin ana mekanı olan yerden ayrı olarak bir mekan şeklinde. Orada hayat eskisi gibi her şey geleneksel. Hatta dizinin en çok dikkat çeken unsuru olan renkler bile orada daha sıradan görünüyor.

Renklerden bahsederken dizideki renkler ve uyumları tam anlamıyla m-ü-k-e-m-m-e-l!

İlk izlemeye başladığınızda sanki aşırı kaliteli bir anime veya çizgi film izliyormuşsunuz gibi hissedeceksiniz. Her şey o kadar kusursuz görünüyor ki sırf o renkler için bile izlenir.

Dediğim gibi droneların olmadığı yere geçtiğinizde renklerde birden bire değişiyor. 13 Reasons Why dizisinde Hannah Baker’ın öldüğü sahnelerde renkler soluk iken yaşadığı sahnelerde çok canlı oluyordu. Bu dizide de böyle bir durum söz konusu.

Dizi konusunu bilerek böyle kısır bıraktım, yorum kısmında biraz daha detaylandıracağım. Korkmayın spoiler vermeyeceğim.

Omniscient Dizi Yorumu

Dizi uzak gelecekte geçiyor. Dediğim gibi herkesin bir drone takip ediyor ve hayatını izliyor. Bu yüzden mahremiyet biraz sıkıntıya giriyor. Hatta dizideki yan karakterlerden biri olan Olivia cinsel bir fantezisini droneların olmadığı bir bölgede yaşıyor. İnsanlar alışmış gibi görünse de bu konuda sıkıntı yaşıyorlar.

omniscient

Başkarakter olan Nina normal bir güne uyanıyor.

Fakat onun için önemli bir gün. Çünkü droneların yapıldığı bir şirkette çalışıyor ve değerlendirme yapılacağı bir görüşmeye gidiyor. Değerlendirmeye giderken kullandığı bisikletini asla kitleme gereği görmüyor çünkü işlenen suçlar anında sisteme düşüyor ve herkes tarafından görülüyor.

Yani aşırı düzeyde bir güven ortamı var. Görüşmesi olumlu geçiyor ve babasına ulaşamıyor. Eve gittiğinde öldüğünü görüyor. Fakat yapay zekadan oluşan drone asla uyarı vermiyor. Günlerce droneların kaydettiği görüntülere ulaşmaya çalışıyor fakat insanların izlemesine izin verilmediği için görüntülere ulaşamıyor.

omniscient

Böylelikle belediyede çalışan Judite ile ittifak kuruyor. Judite ise yolsuzlukları ortaya çıkarmaya çalışan bir kadın. Judite isminin kelime anlamının ise hakim olması güzel bir ince nokta.

omniscient netflix

Nina ve Judite ilk görüşmesini droneların olmadığı bölgede yapıyorlar. Bu da Nina’nın ilk kez bu bölgeye gelişi oluyor. Nina’nın abisi Daniel ise okul zamanında işlediği bir suç yüzünden iş bulmakta oldukça zorlanıyor. Nina ise zaten sorgulayıcı bir karaktere sahip, abisi ise iş bulamama sebebini sisteme bağladığı için ikisi babasının olayı ile birlikte bu suçu çözmeye başlıyor.

İzleyecek olanları şimdiden uyarayım: Babasının ölümün perde arkası biraz sönük kalsa da dizinin ilerleyişi ve sunduğu görsel şölen çok güzel.

Muhakkak izlemelisiniz.

Sağlıcakla Kalın

-Zeze

Diğer dizi film yorumları içinTIKTIK

One thought on “Omniscient Konusu ve Yorumu – Netflix Dizileri

  • 18/12/2020 tarihinde, saat 00:17
    Permalink

    Bende izledim bu diziyi gerçekten çok güzel bir dizi konusu ile insanın kendine çok bağlıyor. Dizide olan şeyler hayata ne kadar imkansız görünse bile her birimizin yaşadığı olay ne kadar dronla izlemesekte elimizdeki bilgisayar telefonşar onun yerini tutuyor. Adel

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir