Mr Love Queen’s Choice Oyun İncelemesi

Herkese merhaba! Her şeyin toz pembe gittiği otome oyunlarından sıkıldıysanız klişelerden uzak, ücretsiz, fantastik bir oyun önerisiyle karşınızdayım: Mr Love Queen’s Choice . İsminin tatlılığı sizi kandırmasın, sevimli bir aşk oyunundan çok daha fazlası. Hatta… sürükleyici, romantik bir angst treni!

Serverımız 2019 yılında açıldığı için Çin’deki oyunculara göre geriden de olsa hala bölümleri gelmeye devam ediyor. Ve merak etmeyin, Çin’de de henüz sona ulaşmadı.

Mystic Messenger oyununu beğenenlerin beğeneceği türden bir oyun Mr Love Queen’s Choice . Oyunun resmi hesabının bölümler için yayınladığı inanılmaz kaliteli fragmanlardan birini izlerseniz ne demek istediğimi anlayacaksınız.

Oyunun 2. yılı için hazırlanan fragmanı için buraya tıklayın. 

Mr Love Queen’s Choice oyununu Play Store ve App Store’dan indirerek ücretsiz olarak oynayabilirsiniz.

Koi to Producer Evol Love

Mr. Love Queen’s Choice Anime Uyarlaması: Koi to Producer: Evol Love

Koi to Producer: Evol Love

Güzel haber! Karakterleri hareketli görmek isterseniz, Japonca sesleri ve hikaye gidişatı aynı olan fakat hikayenin –12 bölüme sığması için– daha üstten anlatıldığı animesini de izleyebilirsiniz, 1. Sezonu tamamlandı. (sonu hakkında spoiler; son bölümünü bir ‘son bölüm’ olsun diye oyun gidişatından farklı yapmışlar, maalesef)

Fragman için tıklayın.

Mr.Love Queen’s Choice Otome Oyunu

  • Ses ve Görsellik

Seslendirmeler fazlasıyla kaliteli ve duyguyu size geçirebiliyor. Japonca, Çince ya da İngilizce seçeneklerinin varlığı sayesinde bölümleri tekrar tekrar oynamak bile isteyebilirsiniz.

Benim önerim Japonca ile oynamanız, hem daha kaliteli hem de tanıdık sesler var (Kiro karakterinin sesi, Amnesia: Memories oyunundaki Shin karakteriyle aynı mesela). Oyunun arka plan müzikleri adeta bağımlılık yapacak düzeyde güzel, çoğunlukla gerilim dolu olay akışında kalbinizi daha da hızlandırabilir. Müziklere oldukça önem verdiklerini kalitesinden anlayabilirsiniz.

Oyunun resimleriyse… Ef-sa-ne. Etkinlikler sayesinde bir fan kitlesi ne isteyebilirse o tarzda ve yüksek kalitede resimler verdiler (vampirler, prensler, kurt adamlar…) ve vermeye de devam ediyorlar.

  • Hikaye Gidişatı

Sakin başlayan hikayenin içine özel güçler eklenince heyecan dolu bir hal alıyor.

Dikkat! Dönen dramalar biraz gözyaşına sebep olabilir…  Sadece biraz. Gerilimin dozuysa bölümler ilerledikçe şiddetleniyor. Tabii bunu şikayet olsun diye söylemiyorum ciddi anlamda kaliteli ilerliyor. “Bu ne saçmalık” demeden, üzerine düşünerek oynuyorsunuz çünkü yapılan her hareketin arka planında haklı sebepler yatıyor ve tamamen gerçekçi.

Gerçekçilik katan bir diğer özellik aramalar (bazen görüntülü), mesajlar alabilir, sosyal medyada post paylaşabilir ya da diğerlerinin postlarına yorum atabilirsiniz.

Ayrıca, birinci sezon bitmek üzere. Fanlar yeni sezondan biraz daha sakin bölümler bekliyor, bakalım istediğimizi verecekler mi yoksa dramaya tam gaz devam mı… Önden giden Çin serverına bakacak olursak, iyi haber veremiyorum.

Başımızın tatlı belası: Karmalar!

Hikayeye devam etmek için oyundaki karakterlerden oluşan kart sistemi bulunuyor. Başta sinir bozucu gelse de şahsen ben fazlasıyla keyif almaya başladım kart toplamaktan (haftalarca birikim yapıp sp (en güçlü)  kartları topladığımı söylemiş miydim? ehehe).

Mr Love Queens Choice

Biraz daha romantizm isteyenler için: Date (randevu) seçeneği

Sizi oyunda tutmaya yarayan pek çok ek özellikten bir diğeri. Alternatif olarak topladığınız kartlarla ana hikayeden bağımsız olarak karakterlerle güzel güzel randevular yaşayabilirsiniz. Peki burada hüzünleneceğiniz tarzda olayla olacak mı? Açmak istediğiniz hikayeye göre değişir.

Mr. Love Queen’s Choice Konusu

Sonunda okul içerisinde geçmeyen bir oyun!

MC’e (My Character:Yönettiğimiz Karakter) miras olarak batmak üzere olan bir şirket kalıyor. Çocukluk dönemine dair hafızası kayıp. Şirketi ve “Miracle Finder” adlı özel güçleri konu alan şovu (tv programı) toparlamaya çalışırken hayatımıza özel güçlere (evol) sahip dört erkek giriyor:

-CEO Zen/Victor,

-Idol Kira/Kiro,

-Özel polis Haru/Gavin

-Zeki profesör Simon/Lucien

Diğer oyunlardaki gibi bir karakteri seçip onunla ilerlemiyoruz, herkesle bir aradayız ve henüz kimseyle çıkmıyoruz. Böylesi çok daha iyi çünkü birini seçmek çok olurdu.

Oyundaki Karakterler

Gavin

“Rüzgarda kaldığın sürece seni hissedebilirim. Herkes seni incitebilir ama  incitme olasılığı en az olan benim. Seni asla tehlikeye atmayacağım…”

Mr Love Queens Choice

Rüzgar kontrol evolüne sahip bu özel polis beyimiz oldukça tatlı, nazik ve güzel kalpli. Hatta hayatını MC için hiçe sayabilir, MC ne zaman rüzgarlı ya da yüksek bir yerde başını belaya soksa hemen orada belirebilir.

My Candy Love Kentin’in büyümüş hali benim için. MC’nin -henüz farkında olmasa da- ona geçmişte çok büyük yardımı dokunmuş. MC ise,Gavinı başlarda çok yanlış anlıyor ve kötü bir zorba zannediyor.

Mümkün olabilir mi bu, şu surata bir bakın?

Yanlış anlaşılmalar giderilince büyüleyici gerçek kişiliği de ortaya çıkıyor, güzel sahneler yaşanıyor. Tabii ki bir fakat var. Fakat bir olaydan sonra her şey tepetaklak oluyor.

Date’lerinin hepsini açın. Hepsini. Çok güzeller… Çok. Garanti ediyorum.

Victor

“Geçmişte ya da gelecekte, zamanının sadece benim için durmasını istiyorum. İyi dinle: Seni ikinci kez kurtarmayacağım.”

Mr Love Queens Choice

Gelelim oyuna başlama sebebim olan karaktere… Mystic Messenger Jumin ve Obey Me Lucifere benzeyen bu beyi gördüğüm an oyunu indirmeye koştum. Üstelik de yabancı server’da adı Zen!

Peki bu karakterden umduğumu buldum mu? Hayır. Daha fazlasını buldum.

Victorun davranışları tamamen farklı. Daha çok dışarıdan soğuk ve sert olan ama kalbi yumuşacık tsundere tiplemesi.

Onu diğer tsunderelerden ayıran çok fazla özgün kişilik özelliğine de sahip. Acımasız ve umursamaz görünen bir CEO.  Dikkat, görünen diyorum. MC, bir date’de ona çalışanlarına karşı daha çok gülümsemesi gerektiğini söyleyince bunu cidden deniyor ve çok komik olaylar dönüyor mesela. Umursamasa bunu yapar mıydı? Sanmam.

MC’i çocukken zaman kontrol evolü sayesinde araba çarpmasından kurtarıyor. Büyüyüp şimdiki yaşlarına geldiklerindeyse… Evet, tekrar aynı şekilde kurtarıyor!

(Spoiler!  Victorun sırrı, küçük bir restoranın şefi ve sahibi olması. Bu restoran Souvenir, inanılmaz güzel yemekleri olan fakat ödeme şekli garip olan ve sadece istediği kişileri içeriye alan bir yer. Restorana dair yorumlarda hep bu gariplik şikayet ediliyor. Hatta biri “Yönetici kendini ne zannediyor, CEO falan mı?” yazmıştı. Şey… Ona kim söylemek ister?

Bu restorandın açılma ve var olma sebebi büyük bir spoiler bu yüzden diyeceğim tek şey; mendilleri hazır edin!)

Kiro

“Senin için daha da yükseklere ulaşacağım.”

Mr Love Queens Choice

Kiro güneş ışığı gibi sıcak bir karakter. Neşe dolu, sevimli bir idol ve “sınırsız cazibe” evolüne sahip. Çocukluklarımız bağlantılı fakat hatırlayamıyoruz.

Sesi de kişiliği gibi çok güzel. Onunla zaman geçirmek çok eğlenceli, tanışma anımızda aramızda olanlardan sonra bize “Bayan cips” diye seslenmeye başlıyor ve şakalaşmalarla dolu eğlenceli günlerimiz başlıyor.

(Spoiler: Bu oyunun gerçekten böyle bir karakteri öylece bize vereceğini düşündünüz mü?

Gizli iki kişiliği var. İlk olarak KEY, hacker kişiliği. Beyaz şapkalısından. İkinci olaraksa Helios. Bir gün Kiro gitmek zorunda kalıp bu kişiliğiyle dönünce üzülmeden edememiştim. Kibar, güneş ışığı Kiro gidiyor ve yerine acımasız, buz gibi bir beyaz saçlı çocuk geliyor. Tehlike saçıyor ve asla Kiro olduğunu kabul etmiyor. Yine de Helios sevilmeyecek gibi biri değil, en azından şimdilik. Anime haliyse çok çok daha etkileyici görünüyor. )

Lucien

“Aşk insanları tuzağa düşürebilir. Ama senin… şu anda hala kaçmak için vaktin var.”

Mr Love Queens Choice

MC’nin ona “Profesör Lucienin” yerini sormasıyla tanışıyoruz… İlk dakikadan bir rezillik. Genç, nazik bir dahi. Ama ses tonu bile bana bir şeylerin yanlış gittiğini hissettirmişti. Herkese karşı kibar olmasına rağmen, mesafeli olduğunu hissettiriyor.

Gizemli aurası yok mu sizce de?

Başlarda herkes gibi Victorla karıştırabilirsiniz ama sonra kendine has biri olduğunu tecrübe edeceksiniz.

Doğuştan bir dahi fakat geçmişi fazlasıyla acı dolu. MC ile küçüklüklerinden bağlantısı var ama MC bunu başta hatırlamıyor. Yaşanan bazı şeyler yüzünden renk körü ama… MC’i renkli görüyor. Bu durum da fazlasıyla üzücü sahnelere kapı açıyor. Evolü bilinmiyor. Fazlasıyla sırlarla dolu biri.

(Spoiler:  Lucien karakterinin de gizli bir kişiliği var. Sinsi mi sinsi; Ares. Hatta belki de gerçek kişiliği O’dur!? Kalbinizi ne kadar kırsa da günün sonunda görecekleriniz sizi şaşkına uğratacak ve belki de bu karakteri hafife aldığınız ya da sinir olduğunuz için pişmanlık duyacaksınız.)

Yan Karakterler

Birbirinden sevimli iş arkadaşlarımızın yanı sıra hikaye gidişatını etkileyen 2 karakterden bahsedelim… Biraz spoiler olabilir bu kısım.

Mr Love Queens Choice oyunu

Piyanistimiz Cyril/Hypnos. Büyüleyici bir sesi var, en azından Japonca olarak. Aynen göründüğü gibi sakin biri. Maalesef kötü adamımız kendisi.

Yakında ana karakterlerden birine dönüşmesi beklenilen karakter: Shaw.

Yıldırım kontrolü evolüne sahip.

“Arananlar” listesinde.

Sizce de ana karakterlerden birini andırmıyor mu? Dış görünüş olarak tabii. İçten bambaşka, kendine has kaygısızlığı olan biri. MC için biraz sinir bozucu ve biraz da kışkırtıcı biri. MC’i kızdırmayı seviyor, onu önemsiyor olsa bile bunu asla çaktırmıyor ve umursamaz görünmeye devam ediyor. Tehlikeli olduğunu anlamamız için tehlikeliyim demesine gerek bile yok.

Bonus: Sürpriz! Yeni bir karakter daha geliyor.

Bu karakterin nasıl biri olacağını gerçekten çok merak ediyorum. Artık MC’e karşı tamamen dürüst ve kibar biri gelebilir mi lütfen? Nasıl biri çıkacak dersiniz bilmem ama bence umduğum gibi olmayacak. Hadi ama gerçekçi olalım, bu oyun bize tatlı bir karakteri öylece vermez. Onun hakkında daha fazla bilgiyi zamanla öğreneceğiz, hep birlikte.

Sonuç olarak, Mr. Love Queen’s Choice oynarsanız tıpkı benim gibi zaman içinde oyunla aranızda kocaman bir love-hate ilişkisi oluşabilir. Hassas kalbiniz varsa bile sindirerek yavaşça oynayın ama yine de oynayın, çok eğleneceksiniz.

Önerir miyim? Ya da… Oynadıktan sonra yaslanmanız için omzumu ödünç verir miyim?

Koca birer evet!

Daha fazla oyun incelemesi için tıktık.

-Daisy

One thought on “Mr Love Queen’s Choice Oyun İncelemesi

  • 12/04/2021 tarihinde, saat 09:43
    Permalink

    Lucien üzümlü kekim??. Kimse ondan haz etmese de ben seviyorum maalesef ki?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir