Something in The Rain Konusu ve Yorumu

Something in The Rain Konusu , Yorumu ve Oyuncuları

Bazen zamanın ne kadar hızlı geçtiğini anlamayız. Çevremizdekilerin tutumlarının bize karşı ne kadar değiştiğini de. En yakınımız en uzağımız ve en uzağımız da bir yanda kendimizle aynı yatakta bulabiliriz. Bugün ilişki konusunu iyi işleyen bir diziden bahsedeceğim; bugün “Something in The Rain”den bahsedeceğiz.

Something in The Rain Konusu

  • Sezon: 1
  • Bölüm: 16
  • Dil: Korece
  • IMDb: 8.1/10
  • Romantizm

KONUSU : Yoon Jin-ah işe gidip gelen ve hayatını bu şekilde sıradan geçiren bir kadındır. Ama birgün ailesinin de yakın olduğu en yakın arkadaşının küçük erkek kardeşi, Seo Joon-hee, üç yıllık ayrılıktan sonra yurtdışından geri döner. Yoon Jin-ah bu duruma çok sevinir. Birlikte zaman geçirmeye başlarlar. Ve bir zaman sonra Yoon Jin-ah fark eder ki karşısındaki adam artık ne küçük ne de kardeştir onun için. Tabi bu durum bir tek Yoon Jin-ah’ın hayatında büyük yankı uyandıracak bir şey değildir.

Kore Dizi Önerileri için Buraya Tıklayın.

Oyuncular / Karakterler

Yoon Jin-ah: “Crash Landing on You” dizisinden tanıyabileceğiniz Son Ye-jin” ana kadın karakterimize can vermekte “Something in the rain” dizisinde.  Ana kadın karakterimiz güçlü, kendi ayakları üzerinde duran biri. Bir şirkette çalışıyor ve bu şirkette farklı pozisyonlarda görev alıyor. 

“Crash Landing on You” Dizi Konusu ve Yorumu için Tıklayın.

Karakterimizin zamanla değişimini dizi boyunca görebiliyoruz. Başta iş yerinde kendini savunamayan ve harekete tam olarak geçemeyen biriyken birine aşık olmasıyla yavaş yavaş bu kalıptan sıyrılıyor. Bence kadın karakterimizin tam olarak bu dönem içerisinde olgunlaşıyor. Çünkü diziyi izlemeye başlarken ana kadın karakterimizin dizide yansıtılan bir yaştaki olgunluğunu taşıdığını düşünmüyordum.

Something in The Rain Konusu

Seo Joon-hee: Ana erkek karakterimizi Jung Hae-in canlandırıyor. Bu karakterin tamamen içe dönük bir karakter olduğunu düşünüyordum en başta, tabi, zamanla onun da değişimlerini gördüm. Yeri geldiğinde kendinden büyük fedakarlıklar edebilecek bir karakter. Sessiz köşede dursa bile ilgi çeken tipler vardır bence bu karakterimiz de aynı o şekilde. Arkadaşları tarafında tam bir çapkın olarak anılsa da aslında aklında bambaşka planları var. 

Tabi, bu karakterimizden bir ışık bekliyorsak ilk olarak ona açık bir kapı bırakmalıyız. Çünkü, karşıdakinden bir çaba göremeyince pes etmeye meyilli bir karakter. Sağlıklı ilişkiler de böyle yürür değil mi?

Something in The Rain Yorumu

Dizinin genel olarak şirin bir dizi olduğunu düşünüyorum. Romantizm teması altında tam olarak alınabilecek bir dizi. Oyunculuklar da tam diziye uymuştu. Şahsen ben çifti de yakıştırdım, tabi birkaç bölüm geçmesi gerekti bunun için. 

Dizide aile unsuru da çok ön planda ele alınmıştı. Tabi bunun nedeninin kültür olduğu da çok açık bir şekilde belli oluyordu. Ve, bence bu da amaçlarının birinin yolunu kapatan bir unsur olmuş, bundan ayrıntılı bir şekilde aşağıda bahsedeceğim.

Dizi boyunca anne karakterinden hiç hoşlanmadım. Ama bir stereotip olarak böyle bir karakterin de diziye eklenmesi hoştu. Bu şekilde aslında orta yaşlı ama yaşlı muamelesi yapılıp evlendirilmeye çalışan kadınlara da dikkat çekildiğini düşünüyorum.

Something in The Rain

  • YAĞMUR

Diziye başlarken cidden isminin hakkını vereceğini düşünmüştüm fakat hiç de öyle olmadı. Dizide yağmurun öneminin iyi yansıtılmadığı düşünüyorum. Araya bir şemsiye eklediler diye dizinin adını bu yapmaları bana mantıklı gelmedi açıkçası. 

Something in The Rain Yorumu

Dizide yağmur ve şemsiye ikilisinden değişik mesajlar iletilmeye çalışılmış bence. Fakat yapılabilmiş mi bunu tartışmak lazım. Yağmur yağdığında çiftimizin ilk olarak yağmur altında birlikte yürümeleri ve sonrasında her yağmur yağdığında diğerinden gelen şemsiyenin çiftin birinde olması ile hiçbir zaman çiftin birbirini bırakamamış olduğu mesajı verilmeye çalışılmış. Fakat bu sahneler bana çok basit geldi.

Şöyle bir düşücem de var, çiftimizin ilk yakınlaştığı sahne yağmurlu bir gün olduğu için bu ad da uygun görülmüş olabilir. Ama tabi yine de daha yaratıcı bir başlık beklerdim böyle güzel bir diziye. Biraz yazık olmuş.

Romantik Aşk Dizileri

İşte tamda burada aşağıda daha ayrıntılı açıklayacağım dediğim konuya ayak bastım. “Something in The Rain” izlerken kaç kez aynı İngiliz romantik aşk dizilerine benziyor dediğimi sayamam bile. Çok fazla unsur bana o havayı verdi. Ve amaçlardan birisinin de bu olduğunu düşünüyorum. Hatta belki yağmur unsuru bile buradan gelmiş olabilir. Ki bu unsurlar da bana “Notebook”u anımsattı. 

Yakınlaşma sahneleri olsun, şarap içilen sahneler olsun hep o tatlı havasını koruyordu dizi boyunca. Ama tabi nereden bakarsak bakalım dizimiz bir “Notebook” olamaz. 

Something in The Rain Arka Plan Müzikleri

Bu konuya da özellikle yer vermek istedim çünkü arka plan müzikleri normal kdramalara göre hep korece şarkılardan oluşmuyordu. Eminim izlerken de dikkatinizi çekecektir ki İngilizce aşk şarkıları diziye ele geçirmiş durumda. Müzikleri arka plana iyi yerleştirilmemiş olduğunu düşünüyorum. Ama, düz bir şekilde dikkat bozacak kadar kötü de değil.

Kimler İzlemeli

Bence ilk olarak bu dizi güzel bir dizi ve zaman geçirmek için açılıp izlenebilir. Özellikle romantizm seviyorsanız bu diziye bayılacaksınız. Diğer bir yandan romantizm çok sevmiyorsanız dizi sizi sarmadan bırakma durumunuz olduğu da bir gerçek. Analiz için izlemek istiyorsanız da hiç önermem çünkü çok bir şey çıkacağını düşünmüyorum.

Kendinize iyi bakın, bir sonraki yazımda görüşmek üzere!

-Pell

Daha Fazla Dizi incelemesi için tıktık

Pell
ily

Pell

Merhaba ben Pell. Her türlü yorumunuza ve önerinize açığım! Twitter adresimden bana istediğiniz zaman ulaşabilirsiniz <3

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir