Yüz Serumu Tarifi : 3 Farklı Cilt Tipi İçin 3 Farklı Tarif

Evet geçtiğimiz günlerde sizlere bahsettiğim ‘ uzmanından doğal güzellik tarifleri ‘ serisinin bugün yeni yazısı ile karşınızdayız. Geçtiğimiz günlerde Saç için doğal yararlı yağlardan bahsetmiştik; onun öncesinde özellikle akne ile mücadele eden cilt tiplerinin kullanabileceği bir kil maskesi tarifinden bahsetmiştik. Bugünse 3 farklı cilt için 3 farklı yüz serumu tarifi ile karşınızdayız. 

Çeviri yine Jazetel’in güzide çevirmenlerinden Nunchi‘ye ait.

Yazar öncelikle sizlere yüzünüzde kullanmamanız gereken yağlardan ve nedenlerinden bahsediyor. Ardından ise cildiniz için evinizde yapabileceğiniz çeşitli ciltler için yüz serumu tarifi ile yazıyı sonlandırıyor. Ayrıca yazar, tariflerde kullanılan her bir yağın faydasını da açıklıyor. Bu nedenle içerikteki yağı isteğe bağlı olarak çıkartabilirsiniz.

Yazıda geçen her bir yağı aktarlardan rahatlıkla bulabilirsiniz. Aktarınızda bir ihtimal bu yağlar bulunmuyorsa online alışveriş güzel bir seçenek.

Giriş yazısını çok uzatmak istemiyorum, şunu da söyleyerek yazıyı sonlandıracağım : Öncelikli olarak istediğiniz tonik tarifi olur, doğal şampuan tarifi, doğal diş macunu tarifi olur fark etmeksizin istediğiniz doğal güzellik tariflerini lütfen yorum kısmında belirtin. Yorumlarınızı bekliyoruz.

3 Farklı Cilt için 3 Farklı Yüz Serumu Tarifi

Yüz Serumu Tarifi

Yapımı kolay ve cilt tipinize göre özelleştirebileceğiniz üç adet %100 doğal ev yapımı yüz serumu tarifiyle karşınızdayım.

Yüzünüzde yağ bazlı bir formül kullanmaktan korkutan tüm pazarlama taktiklerini unutun. Zira doğru yağı kullandığınız sürece, bu formüller güvenilirdir ve cildiniz için oldukça yararlıdır.

Doğal bir güzellik kim istemez? Bu güzellik tarifi tam size göre!

Yüzümde Hangi Yağı Kullanmalıyım

Bu konuda tartışmalar hala daha süre gelse de cildiniz için en yararlı yağları ve cilde iyi gelmeyen yağları sizler için listeledim. Cilde faydalı olacak yağ çeşitleri her ne kadar fazlaysa, gözenekleri tıkayarak yüzde siyah nokta oluşumuna zemin hazırlayan yağlar da bir o kadar fazla.

Hazır söz siyah noktadan açılmışken, Jazetel’de yer alan tamamen el yapımı, siyah nokta önleyici jel tarifi için tıktık.

O halde ilk önce, cilde iyi gelmekten ziyade zararı bulunan yağlardan kısaca bir söz edelim:

Yüzüm İçin Hangi Yağları Kullanmamalıyım ?

Aşağıda belirtilen tüm uçucu yağlar komedojeniktir , bu nedenle akne eğilimli ciltler için uygun değildir.

Hindistan Cevizi Yağı : Gözenekleri tıkama eğilimindedir ve cildin daha yağlı görünmesine neden olur. Bu nedenle Hindistan cevizi yağı yüz için önermeyeceğim bir yağ .

Keten Tohumu Yağı : Cilde zarar vermez ancak cilde uygulanmadan öne hafif bir nemlendirici ile karıştırılması gerekir.

Marula Yağı : Gözenekleri tıkayabilen yüksek oranda kaprik asit içerir. Bu özelliğinden dolayı, Marula yağını cilt için önermemekteyiz.

Kırmızı Palmiye Yağı : Bu yağ yüksek oranda asit içerir ve gözeneklerin tıkanmasına neden olur.

Soya Fasulyesi Yağı : Bu yağ ağırdır ve yüksek komedonojik dereceye sahiptir. Bu nedenle bu yağ akne eğilimli ciltler için bir kabus olabilir.

Buğday Tohumu Yağı : Cildi tahriş ederek daha fazla yağ üretmesine neden olur ayrıca sivilceye neden olan maddeler içerir.

Yüz Serumu Tarifi


Komedojenik Ne Demek

Komedojenik, kelimenin tam anlamıyla ‘cildin gözeneklerini tıkayarak siyah noktalara neden olma eğilimi’ dir. Bu yüzden her zaman komedojenik olmayan, uçucu yağların kullanılması tavsiye edilir. Aşağıya birkaç komedojenik olmayan yağ seçeneği ile birlikte her cilt tipi için birer adet yüz serum tarifi bırakıyorum !

Yağlı Ciltler İçin Yüz Serumu Tarifi

Malzemeler : 

  • 1 yemek kaşığı Jojoba yağı
  • 1 yemek kaşığı üzüm çekirdeği yağı
  • 4 damla Ylang Ylang esansiyel yağı
  • Yine 4 damla lavanta esansiyel yağı
  • 4 damla Paçuli esansiyel yağı
  • Serumu doldurabileceğiniz herhangi bir cam şişe

Yapılışı :

  1. Tüm malzemeleri bir cam kaba dökün ve iyice çalkalayın.
  2. Temiz yüzünüze her sabah ve akşam 3-4 damla uygulayın ve masaj yapın.
  3. 6 ay boyunca kullanın.

Kullanılan Yağların Faydaları :

Jojoba Yağı : Cildinizi nemlendirmeye ve yağ üretimini düzenlemeye yardımcı olur. Yağlı cildin doğal olarak ürettiği sebumu yeteri kadarı ürettiğine inandırarak cildi kandırır ve böylece yağ salgısını düzene sokar.

Üzüm Çekirdeği Yağı : Yüksek linoleik asit içeriği, tıkanmış gözenekleri azaltmaya yardımcı olur ve doğal yağ üretimini azaltır. Hem yağlı cilt hem de kuru cilt lekelerini dengeler.

Uçucu Yağlar :

Ylang Ylang Esansiyel Yağı : Yağ üretimini dengeler cildi rahatlatır.

Paçuli Esansiyel Yağı : İnanılmaz bir şekilde akne tedavisi ve yağ dengeleme özelliklerine sahiptir. Ayrıca tıkanmış gözenekler nedeniyle oluşan izleri de azaltmaya yardımcı olur.

Lavanta Esansiyel Yağı : Anti-enflamatuar ve iyileştirici özellikleri, cildi sıkılaştırmaya ve akne tedavisine yardımcı olur. Ayrıca aşırı yağ salgısının azalmasına da yardımcı olur.

Kuru Ciltler İçin Yüz Serumu Tarifi

Yüz Serumu Tarifi

Malzemeler :

  • 1 buçuk yemek kaşığı Jojoba yağı
  • ½ yemek kaşığı Argan yağı
  • 4 damla Palmarosa esansiyel yağı
  • Aynı şekilde 4 damla Roma veya Alman Papatyası esansiyel yağı
  • 4 damla Lavanta esansiyel yağı
  • Serumu koyabileceğimiz bir cam şişe

Yapılışı :

  1. Tüm malzemeleri bir cam kaba dökün ve iyice çalkalayın.
  2. Temiz yüzünüze her sabah ve akşam 3-4 damla uygulayın ve masaj yapın.
  3. 6 ay boyunca kullanabilirsiniz.

Kullanılan Yağların Faydaları

Jojoba Yağı : Cildi nemlendirmeye ve kuruluktan oluşan lekeleri azaltmaya yardımcı olur. Yağlı cildin ürettiği sebumu üretir dolayısıyla kuru cildi yağlar.

Argan Yağı : Yüksek yağ asidi ve E vitamini içeriği hidrasyonu artırır ve kuru cildi yumuşatır.

Uçucu Yağlar :

Palmarosa Esansiyel Yağı : Granyum yağı gibi aromatik bir ikame olmasının yanı sıra kuru cildin nemlenmesine yardımcı olur. Ayrıca tüm cilt tipleri için uygundur. Son olarak iltihaplanmayı ve sivilce oluşumunu önlemeye yardımcı olur.

Roman veya Alman Papatyası Esansiyel Yağı : Kuru, kaşıntılı ve kırmızı lekeleri yatıştırmaya yardımcı olur. Tahriş olan cildi yatıştırır. Ayrıca kuruluktan kaynaklanan diğer cilt sorunlarına da yardımcı olur.

Lavanta Esansiyel Yağı : Cildinizi temizlemeye yardımcı olur ve diğer yağlarla karıştırıldığında kuru lekeleri yumuşatarak onları yağlamaya yardımcı olur. Ayrıca sedef hastalığının tedavisine de yardımcı olur.

Normal – Karma ve Olgun Ciltler İçin Cilt Serumu Tarifi

Cilt Serumu İçin Malzemeler :

  • 1 yemek kaşığı Jojoba yağı
  • 1 yemek kaşığı kuşburnu yağı
  • 4 damla Gül Sardunya esansiyel yağı
  • Yine 4 damla Lavanta esansiyel yağı
  • 4 damla Frankincense esansiyel yağı
  • Serumu koyabileceğimiz bir cam şişe

Cilt Serumu Yapılışı :

  1. Tüm malzemeleri bir cam kaba dökün ve iyice çalkalayın.
  2. Temiz yüzünüze her sabah ve akşam 3-4 damla uygulayın ve masaj yapın.
  3. 6 ay boyunca kullanabilirsiniz.

Kullanılan Yağların Faydaları :

Jojoba Yağı : Cildi nemlendirmeye ve yağ üretimini düzenlemeye yardımcı olur. Yağlı cildin doğal olarak ürettiği sebum içerir. Bu nedenle normal cilt dokusunu mükemmel bir şekilde tamamlar.

Kuşburnu Yağı : Bol miktarda yağ asidi ve linoleik asit içerir. Bu nedenle cilt bakımı rutininize mükemmel bir katkı sağlar. Aynı zamanda cildi gençleştiren ve kolayca emilen bol miktarda antioksidan içerir.

Karma ve Olgun Ciltler İçin Uçucu Yağ Karışımının Faydaları :

Gül Sardunya Esansiyel Yağı : Sadece yağlı ciltler için değil diğer cilt tipleri de kullanabilir. Bu yağ akne oluşumunu önlemek için gözenekleri açmaya yardımcı olur. Ayrıca cilt tonunuzu yumuşatmaya ve eşitlemeye de yardımcı olur.

Lavanta Esansiyel Yağı : Çiçek kokulu bu yağ, cildin kızarıklığını ve tahrişini azaltarak cildin doğal esnekliğini geri kazandırmasıyla bilinir. Aynı zamanda cildi sakinleştirmeye de yardımcı olur.

Frankincense Esansiyel Yağı : Bu yağ büyük ölçüde aromaterapide kullanılır. Bu esansiyel yağ, cilt dokusunu iyileştirdiği ile bilinmektedir. Ayrıca şişliği ve iltihabı azaltmaya da yardımcı olur.

-Nunchi

 

Metnin orijinali için organic-beauty-recipes.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir