Sakamichi No Apollon Konusu ve Anime İncelemesi

Merhaba! Yine ben ve yine bir slice of life (her ne kadar bu animenin onaylanmış türleri arasında yazmasa da) animesi… Evet bir çırpıda bitirdiğim ama incelemesini yazmak için ancak zaman bulabildiğim animelerden biri ile daha karşınızdayım; Sakamichi No Apollon . Hikaye; Nishimi Kaoru, Kawabuchi Sentarou ve Mukae Ritsuko adında üç gencin müzik sayesinde ortak bir paydada buluşmalarının ardından yaşadıklarını konu almakta.

Slice Of Life Anime Önerileri için Buraya Tıktık.

Sakamichi No Apollon Konusu

Sakamichi No Apollon

  • Türü:  Müzik – Romantizm – Dram – Okul – Josei
  • Bölüm Sayısı: 12 bölüm (tek sezon, 22 dakika)

Konusu: Kaoru, klasik müzik ile ilgilenen ve piyano çalan içine kapanık bir öğrencidir. Sentarou da okulda adı çıkmış, kesinlikle bulaşmak istemeyeceğiniz belalı bir tiptir. Sınıf başkanı olan kibar ve sevimli kızımız Ritsuko ise Sentarounun çocukluk arkadaşı ve günlerini babasının plak dükkanında geçirmeyi seven birisidir.

Hikayemiz şöyle başlar: Kaoru nakil olduğu yeni okulunda daha her şeyin başında tesadüf eseri Sentarou ile karşılaşır. Ancak Sentarounun hiç de söylentilerdeki gibi birisi olmadığını anlaması uzun sürmez. Çünkü Sentarou aslında jazz müzik aşığı ve iyi kalpli bir insandır. E tabii ki sınıf başkanıyla da zaten ilk günden tanışmış olan Kaoru birden bu ikisinin arasına çekilir. Ve tatlı mı tatlı arkadaşlıkları başlar.

Klasik müzik ile ilgilenen Kaoru, jazz müzik aşığı Sentarou ve babası plak dükkanı işleten başka bir müzik aşığı Ritsuko. Müzik sayesinde bir araya gelen bu üçlünün zihinsel olarak nasıl olgunlaştıklarını, gerçekçi bir aşk hikayesi ve her karakterin ardındaki derin geçmişi izlerken bir yandan da sıkça duyacağınız soundların kulaklarınızın pasını silmesine izin verin!

Genel Anime Önerileri için Buraya Tıklayın.

Anime İncelemesi

Konusunu okudunuz, hikayeye az çok hakim olduğunuza göre incelememe başlıyorum. Öncelikle animeyi gayet beğendim. Anime, olaylardan ziyade karakterlerin iç çözümlemeleri ön planda tutulup bunun etrafında şekillendirilmiş. Size çeşitli düşüncelerin doğruluğunu sorgulatacak, çokça düşündürecek, karakterlerle hikayenin içine girip ister istemez “Ben o durumda olsam ben ne yapardım? Ne düşünürdüm? Nasıl karar verirdim?” sorularının cevaplarını aratacak bir anime.

Sakamichi No Apollon anime

Bir dakikalığına araya girip tam bu noktada size bir soru sormak istiyorum. Herhangi bir karar vereceğiniz zaman mantığınızı mı dinlersiniz, duygularınızı mı? İkisini birden mi? Olur, illa biri olacak diye bir şey yok, ikisini de dikkate alarak bir sonuca ulaşmak da seçeneklerden biri sonuçta. Yoksa cevabınız “değişkenlik gösterir” mi? Ah, doğru ya, bu da bir seçenek.

Peki en son hangi kararınızdan pişman oldunuz diye sorsam? Aklınıza gelen bir anınız var mı? Pekii, eğer başka bir seçim yapsaydınız, daha mutlu olacağınızın bir garantisi var mıydı? Sonuçta bunu biliyor olsanız en başından pişman olacağınız bir şeyi seçmezdiniz değil mi? Her neyse, bu konu geniş ve göreceli olduğundan daha fazla uzatmayacağım.

Genel Anime Önerileri için Buraya Tıklayın.

Sakamichi No Apollon

Tamam, şimdi konudan da fazla uzaklaştırmadan sizi, direkt demek istediğim noktaya getiriyorum yoksa Jazeden ufak bir azar işiteceğim gibi duruyor ^^  İşte bu animede karakterlerin neye göre karar verdiklerini, pişmanlıklarını, sevinçlerini, içinde bulundukları durumlardan çıkmak için gösterdikleri çabaları ve düşünce dünyalarını birinci elden izleyeceksiniz.

Sakamichi No Apollon

O zaman biraz da görselliğinden bahsedeyim size. Bir kotonoha no niwa olmasa da ortalamanın üstünde bir görselliğe sahip. Çok canlı renkler kullanılmamış. İzlerken size dram izlediğinizi unutturmayacak bir görselliği var genel olarak. Soundlarla ilgili ise söyleyeceğim tek şey, müzik seçimlerinin tam bir işitsel şölen olduğu.

Tamam, sinir bozucu karakterler yine yok ama her karaktere en az bir yerde sinirleniyorsunuz. Ayrıca şimdiden uyarayım, dizide işlenen romantizm öyle peri masallarındaki gibi değil. Zira dram izlediğinizi aklınızın bir köşesinde bulundurmanızı tavsiye ederim. Ha dram demişken öyle ardı ardına sıralanmış felaket silsilesi de düşünmeyin. Temayı gayet iyi, ayarında işlemişler. Yani sizi depresyona sokacağını düşünmüyorum.

Son olarak puanımı da 9/10 olarak verip kaçıyorum. Görüşmek üzere!!

Mim

En İyi Anime Önerileri için Buraya Tıklayın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir